IMPRESIVAN POTEZ: Prisjetimo se kako je Kim izveo jedan od najljepših nokauta u novijoj UFC istoriji!

Borba
IMPRESIVAN POTEZ: Prisjetimo se kako je Kim izveo jedan od najljepših nokauta u novijoj UFC istoriji!
Jedan od najboljih UFC velteraša

Ovog vikenda imati ćemo priliku gledati novi nastup jednog od najboljih UFC velteraša i autora jednog od najljepših nokauta posljednjih godina, Dong Hyun Kima.

Prije nego što u Singapuru uđe u kavez odmjeriti snage s Colbyem Covingtonom, lijepo se prisjetiti kako je ovaj borac, pobjednik sedam od posljednjih osam nastupa, spektakularno slavio u svom dosadašnjem jedino “main eventu”. 2014. godine je predvodio finale neuspješnog pokušaja kineskog Ultimate Fightera, a s druge strane mu je stajao borac u sjajnoj seriji, Britanac John Hathway.

Nakon dvije runde izjednačene borbe, Kim je olakšao sucima posao početkom treće dionice. Hathaway je krenuo u napad na koji je korejski borac imao spreman odgovor. Pokušao je kružni udarac laktom koji je odsjeo precizno na glavi protivnika, nacivši ga u instantni nokaut. Spektakularan potez, ali i potez koji je pet mjeseci kasnije Kima koštao jedino poraza u posljednjih pet godina. Tada je, na istom mjestu, to isto pokušao protiv aktualnog prvaka Tyrona Woodleya, na što je ovaj bio spreman, uspješno je anulirao pokušaj te došao do pobjede tehničkim nokautom. Vjerojatno ne bi imao spremnu obranu na to da ovaj potez Kima nije bio tako impresivan. Prisjetimo ga se!

 

Ne propustite