"Čula se eksplozija, povela sam 50 djece sa sobom": Ispovijest žene heroja iz arene u Mančesteru

Svijet
"Čula se eksplozija, povela sam 50 djece sa sobom": Ispovijest žene heroja iz arene u Mančesteru
Pola Robinson (48) nalazila se na željezničkoj stanici nedaleko od arene u kojoj je koncert održan.

Pola Robinson (48) nalazila se na željezničkoj stanici nedaleko od arene u kojoj je koncert održan. Bila je s mužem u trenutku kada je odjeknula eksplozija i na desetine tinejdžera vrišteći istrčalo s koncerta.

mancester

U napadu improvizovanom eksplozivnom napravom stradala su najmanje 22 čoveka, među njima i djeca, a najmanje 59 ih je povrijeđeno. Policija vjeruje da je i napadač stradao u eksploziji.

Pola Robinson kaže, da je i sama počela da trči nakon detonacije, i pozvala je uspaničene tinejdžere da trče za njom. Ona ih je povela u obližnji hotel, a broj svog mobilnog telefona podijelila je na društvenim mrežama, saopštivši zabrinutim roditeljima da je pozovu.

– Roditelji su fanatično tragali za svojom djecom. Oko pedesetoro djece je sa mnom i čekaju da neko dođe po njih. Oni su na sigurnom i brinemo o njima – napisala je ona na svom Facebook profilu.

Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uletio među pješake povrijeđeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.


Evropa se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa više terorističkih napada, počevši od napada na časopis “Šarli ebdo” u januaru 2015. godine. Potom se u novembru iste godine dogodio napad na Bataklan, takođe u Parizu. U martu 2016. teroristički napad dogodio se u Briselu, u julu u Nici, a za katolički Božić te godine u Berlinu. Tokom novogodišnje noći teroristički napad dogodio se u Istanbulu.

Tanjug

Ne propustite