Kako da natjerate muškarca da vas sluša

Praktična žena
Kako da natjerate muškarca da vas sluša
Osjećate se loše jer nikako ne dopirete do svojega partnera i stalno imate dojam da vas ne sluša? Možda morate malo prilagoditi način na koji razgovarate s njim

Osjećate se loše jer nikako ne dopirete do svojega partnera i stalno imate dojam da vas ne sluša? Možda morate malo prilagoditi način na koji razgovarate s njim

 Komunikacija je najvažniji element odnosa između muškarca i žene. No muškarci i žene različito funkcioniraju, a to znači i da komuniciraju na različite načine. Upravo zbog toga, vrlo često dolazi do konflikata u kojima zapravo nitko nije kriv. Ako želite da vas vaš muškarac sluša i čuje, morat ćete malo prilagoditi svoju komunikaciju. Kako? Evo konkretnih savjeta stručnjaka.

 

Birajte pravo vrijeme za razgovor

Za razliku od žena, muškarci ne mogu raditi više stvari istodobno. Jednako tako, ne mogu razmišljati o više stvari istodobno. Ako mu dođete reći sve ono što vas brine dok je on koncentriran na nešto drugo (primjerice, gleda utakmicu), znajte da neće dobiti njegovu punu pozornost. Ma koliko se vama njegova aktualna aktivnost činila glupa, morate imati poštovanje za stvari koje on voli. Dakle, to nije vrijeme kada trebate razgovarati s njim, ako zaista želite da se problem riješi.

Emocije izrazite na konstruktivan način

Jesu li suze i verbalni izljevi boli česti pratitelji vašeg razgovora s njim? Ako je to doista slučaj, znajte da vam to ne pomaže, jer on neće suosjećati s vama kad ste u takvom stanju. Točnije, njega će to umoriti, jer većinu muškaraca umara žensko neprestano kukanje i negativnost. Njihov mozak funkcionira na drugačiji način i njima je zaista teško shvatiti zašto morate plakati kad je vrijeme za razumno djelovanje. Vrijeme je da promijenite takav pristup. Umjesto pomalo dječjih emotivnih ispada, kontrolirajte svoje emocije i ono što imate reći izrazite mirno i verbalno. Dakle, slobodno recite da vas određena situacija rastužuje, ali nemojte plakati kao dijete dok to govorite. Dobro je i da pokušate predložiti rješenje sporne situacije.

Izbjegavajte manipuliranje

Neke žene koriste se manipulacijom kako bi od svoga muškaraca dobile ono što žele, uključujući i razgovor. Takav pristup neko vrijeme djeluje, ali muškarci na koncu shvate što im činite i tada se povlače. Od svih loših pristupa komunikaciji, ovaj je najdestruktivniji, jer kod muškaraca ostavlja osjećaj izigranosti i iskorištenosti. Manipulacija je kada ga, primjerice, suptilno ucjenjujete uskraćivanjem seksa dok ne razgovara s vama i napravi ono što želite. Manipuliranje je loše, jer dovodi i do udaljavanja partnera te u konačnici prekida veze. Razmislite zašto se koristite manipulacijom. Je li to jedini način na koji znate komunicirati? Ovo je problem koji je puno više vaš nego njegov. Vrijeme je da naučite pristojno komunicirati, da pritom uvažavate i sebe i partnera.

Izbjegavajte agresivne ispade

Kada razgovarate s njim borbenim i napadačkim tonom, on osjeća da ga vrijeđate i ne poštujete. Takav način vam neće pomoći da dobijete to što želite. Točnije, agresivnim razgovorom ugrožavate svoju vezu, jer će i on tada odgovoriti agresivno ili obrambeno. U svakom slučaju reakcija neće biti dobra. Umjesto agresije, odaberite mirniji pristup. Recite mu ono što želite, ali recite to mirno i staloženim nastupom.

Ne propustite