Pripremite se za novi Facebook Messenger

Internet
Pripremite se za novi Facebook Messenger
Ovih dana stiže novi facebook Messenger za kojeg kažu da će biti bitno jednostavniji.

Facebook je u četvrtak predstavio novi izgled Messengera, čiji je dizajn sada ponovno fokusiran na njegovu osnovnu svrhu, a to je pisanje i slanje poruka. Otkako je Messenger postao odvojena aplikacija od Facebook-a, postepeno mu se dodavalo sve više svojstava, od igara do video priča, što je donekle skretalo pažnju korisnika, i otežavalo praćenje poruka, a nadogradnja koja će se provoditi ove sedmice pojednostavljuje njegov grafički dizajn, piše Telegram.hr.

Novi početni ekran Messengera dizajniran je s ciljem da korisnicima bude početna tačka za komuniciranje sa svim bitnim ljudima i poslovima koje prate. Sve ranije opcije su i dalje tu, ali su drugačije raspoređene. pri vrhu ekrana nalaze se tri taba: Messages, Active, and Groups (poruke, aktivni korisnici i grupe). Messenger Day, odnosno privremeni dnevni video korisnika smješten je ispod ta tri taba. 

Poruke su postavljene po sredini ekrana. pri dnu aplikacije nalaze se četri taba: Home, Calls, People i Games (početna stranica, pozivi, grupe i igre). facebook je najavio kako će uskoro dodati i peti tab, Discover, koji će korisnicima sugerirati, koje bi ih stranice mogle zanimati, i koga bi mogli dodati za prijatelja. U slučaju da niste primijetili novu objavu među tabovima koje pratite, uz taj tab pojavit će se crvena tačka kao indikator da ste nešto propustili.

Na primjer, ako niste otvorili poruku, pojavit će se crvena tačka uz Home tab. ako ste propustili poziv, crvena tačka pojavit će se kraj taba Calls. facebook je najavio kako će nova nadogradnja postati dostupna za iOS i Android uređaje tokom ove sedmice, na svim tržištima širom svijeta.

Ne propustite