Evo kako da pravilno čuvate svoje parfeme

Moda i ljepota
Evo kako da pravilno čuvate svoje parfeme
Riskirate njihovo izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti.

Iako za razliku od drugih beauty proizvoda nemaju rok trajanja, nemojte misliti da se parfemi ne mogu pokvariti.

Ako svoju kolekciju parfema ponosno izlažete na nekoj polici, riskirate njihovo izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti i visokim temperaturama koje mogu izmijeniti njihov miris i izgled.

Naime, vrućina može uzrokovati hemijske reakcije koje će narušiti izvorni miris, a također može oštetiti i bočicu u kojoj se nalazi.

No nije sve tako crno – štoviše, u crnom je spas! Parfemi u tamnim i neprozirnim bočicama puno su otporniji na takve uvjete pa ih možete izložiti ukoliko ih držite podalje od prozora i radijatora. U principu, što je tamnija bočica, to je sigurniji vaš parfem!

Međutim dosta nas svoje parfeme drži i u kupaonici. To također možete biti štetno jer velike količine vlage negativno utječu na očuvanje mirisa. Pronađite u kupaonici zatvoreni ormarić, ladicu ili kutak do kojeg pare od tuširanja ne dopiru. Ako nemate tu opciju, svoj miris pohranite u suhoj prostoriji, primjerice spavaćoj sobi.

Uz to, kako biste osigurali dugovječnost omiljenog mirisa, parfem držite uspravno, u njegovoj originalnoj bočici te ga nastojte ne otvarati i zatvarati prečesto – ako možete odoljeti.

Ne propustite