'U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme'

Bosna i Hercegovina
'U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme'
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme

 U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno sunčano vrijeme. Lokalno u centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama ima magle. 

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bugojno, Sokolac i Srebrenica 10, Drvar i Ivan-sedlo 11, Jajce i Sarajevo 12, Livno 13, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 14, Banja Luka, Doboj, Grude i Zenica 15, Bihać i Trebinje 16, Gradačac, Neum i Čapljina 17 i Mostar 19. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste.

U BiH danas će prijepodne biti sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, centralnim i sjevernim područjima zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 29 stepeni. 

U Sarajevu će danas prijepodne biti sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite