Idejna rješenja za mala kupatila

Enterijer
Idejna rješenja za mala kupatila
Učinite vaše kupatilo prekrasnim uz nekoliko detalja...

Jednom davno neko je rekao - lako je za razmještaj ako imaš namještaj, no kada je riječ o malim prostorima to baš i nije toliko jednostavno. Donosimo nekoliko domišljatih  rješenja i nekoliko korisnih savjeta kako urediti malu kupaonicu, a da pritom na moderan način iskoristite baš svaki kutak.

BOJE
Boja je jedna od vrlo važnih stvari na koje morate misliti želite li mali kupaonski prostor učiniti vizualno većim i efektnijim. Izbjegavajte tamne i zagasite boje na velikim površinama jer one zatvaraju i smanjuju prostor.

UZORCI
Uzorci poput šara, prugica, kockica ili cvjetnih detalja kojih ima u obliku ukrasnih pločica u malom su prostoru pravo osvježenje. No, ne pretjerujte jer je tanka granica između ljepote i kiča.

NAMJEŠTAJ
Ormarića za kozmetiku, peškire i sredstva za čišćenje u kupaonici nikad dosta. Želite li maksimalno iskoristiti mali prostor odaberite zidne, viseće ormariće ili pak ugradbene koji se montiraju ispod umivaonika.

SANITARIJE
Izbjegavajte masivne kade i velike umivaonike jer oni u trenu mogu zakrčiti cijeli prostor. Kutne kade polukružnog oblika ili pak tuš kabine sa i bez kade dati će vam dodatni prostor za ormarić ili WC školjku.

Što se umivaonika tiče, ugradbenim modelom koji se uklapa u ormarić ili zidani nosač dobit ćete dodatni prostor ispod njega koji možete napuniti peškirima ili sredstvima za čišćenje.

Ne propustite