SAMOUBISTVO DJEVOJČICE (15) KOD NEGOTINA: Otac iz zatvora ide na ćerkinu sahranu

Region
SAMOUBISTVO DJEVOJČICE (15) KOD NEGOTINA: Otac iz zatvora ide na ćerkinu sahranu
Zorislav Đorđević, iz čijeg se pištolja ubila ćerka Kristina (15), danas će biti pušten iz pritvora.

Zorislav Đorđević, iz čijeg se pištolja ubila ćerka Kristina (15), danas će biti pušten iz pritvora.

Zorislavu Đorđeviću (44), čijim se pištoljem ubila ćerka Kristina (15), učenica Srednje poljoprivredne škole u Bukovu, biće dozvoljeno da prisustvuje sahrani, koja je zakazana za danas na lokalnom groblju.

Kristina je, da podsjetimo, stradala od hica iz očevog pištolja u subotu ispred roditeljskog doma u selu Malajnica kod Negotina, a navodno se ubila zbog svađe s momkom. Otac Zorislav i brat Nenad (14) bili su prisutni u trenutku tragedije, ali prije nego što su mogli da reaguju djevojka je ispalila hitac. Tragedija se dogodila kad je nesrećni otac dao pištolj marke TT djeci da pucaju. Đorđeviću ovo nije bio prvi put da daje pištolj sinu da puca, ali je Kristina uzela oružje u ruke prvi i posljednji put i stradala.

Pucala sebi u glavu

Zorislav Đorđević juče je priveden u Više javno tužilaštvo u Negotinu.
- Činjenica je da se radi o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti, ali smo odlučili, pošto zakon predviđa mogućnost kada je tragedijom teško pogođen član porodice, da ne tražimo pritvor već da ga pustimo da sahrani dete i da se brani sa slobode u redovnom postupku - rekli su juče u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu,prenosi Kurir.


Na saslušanju Zorislav se kajao što je dao pištolj u ruke ćerki kojim se ubila i sve vrijeme je plakao navodeći da njegov život više nema smisla.
- Tragedija ga je teško pogodila. Rekao je odmah da će se ubiti i to bi sigurno i učinio da policija nije brzo stigla i zadržala ga u pritvoru - rekla je Lidija Aleksandrović, nevenčana supruga Đorđevića i majka stradale Kristine.

Ne propustite