Seks izazvao horor: "Oštrica od 15 cm mu je u vratu, stan je pun krvi..."

Region
Seks izazvao horor: "Oštrica od 15 cm mu je u vratu, stan je pun krvi..."
Prošlogodišnji porodični okršaj u Osijeku koji je rezultirao ozbiljnim ranjavanjem dobio je nenadani nastavak.

Prošlogodišnji porodični okršaj u Osijeku koji je rezultirao ozbiljnim ranjavanjem dobio je nenadani nastavak. Saša Razstresen kojem je supruga Ivana, kada je ležao nakon ručka, zabila oštricu velikog kuhinjskog noža u vrat, pisao je Vrhovnom sudu Hrvatske i zamolio da mu se supruzi izrekne minimalna kazna te da joj on sve oprašta.

U spetembru prošle godine Ivana Razstresen (39) zarila je nož od 15 centimetara na nekoliko mjesta u vrat i leđa suprugu Saši Razstresenu (43) nekon čega je, kako tvrde komšije, izašla iz stana prošetati psa. S nožem zabijenim u vrat muškarac je otišao potražiti pomoć kod komšija koji su pozvali Hitnu pomoć.


Ivana je osuđena na tri i pol godine zatvora za pokušaj ubojstva supruga. Par je bio u braku 11 godina, a od ovog strašnog događaja vodi se brakorazvodna parnica. Kako piše 100 posto, Saša Razstresen je u međuvremenu promijenio posao i s kćeri se preselio u Sloveniju, a sada je o svemu promijenio mišljenje.

Navodno je pisao Vrhovnom sudu Hrvatske i zamolio da mu se supruzi izrekne minimalna kazna. Budući da imaju maloljetno dijete, rekao je da ono treba oba roditelja i da ne smije ispaštati za njihove greške.

Ovom nemilom događaju navodno je prethodila suprugova nevjera, a Ivana je priznala da se željela rastati još 2012. kada je otišla i u Sigurnu kuću, ali je odustala. Kazala je da je između 2012. i prošle godine njezin suprug Saša bio više od godinu dana u Hong Kongu te da je čula da je tamo napravio dijete.

Vještak psihijatar je na suđenju ocijenio kako je Ivana na muža nasrnula u afektu, a posljedica je to bračnih problema, odnosno ‘duže izloženosti stresu, nagomilanih negativnih osjećaja, zatim osjećaja iznevjerenosti, prevarenosti i poniženosti’. Vještak smatra da je do napada dovelo svakodnevno maltretiranje suprugove ljubavnice putem SMS-ova.

‘Ako se okolnosti u njenu životu ne promijene i ako se nastavi taj stres, ona bi mogla ponovo učiniti isto’, zaključio je vještak na suđenju početkom godine.

‘Toga dana mi je prekipjelo. Zamračila sam… Tek nakon nekog vremena shvatila sam što sam učinila. Po cijelom stanu bili su krvavi tragovi…’, kazala je u svojoj obrani Ivana Razstresen.

Advokat Saše Razstresena na sudu je rekao da je Ivana i nekoliko mjeseci prije nasrnula nožem na supruga, ali on joj ga je uspio istrgnuti iz ruku.

Ne propustite