BUGAR IMAO IZLIV KRVI U MOZAK: Ljekari mu spasili život, premijer Bugarske poslao avion po njega!

Borba
BUGAR IMAO IZLIV KRVI U MOZAK: Ljekari mu spasili život, premijer Bugarske poslao avion po njega!
Zahvaljujući brzoj ljekarskoj reakciji, spašen mu je život

Evropsko prvenstvo za karatiste, koje je proteklog vikenda održano u Subotici, umalo se tragično završilo za Bugarina Todora Subeva

Bugarski karatista je u finišu borbe sa protivnikom iz Rumunije pao, iako mu rival nije zadao toliko jak udarac. Ispostavilo se da je imao izliv krvi u mozak, ali na sreću, zahvaljujući brzoj ljekarskoj reakciji, spašen mu je život. Po sredi je, evidentno, bio neki drugi problem, a ne udarac koji mu je zadao protivnik tokom borbe.

“Njegov pad je izazvalo nešto drugo i vrlo moguće je da je od ranije imao zdravstvenih problema. Ljekari, koji su posmatrali meč i odmah mu ukazali pomoć, rekli su da je to bila uobičajena borba, da je u drugim mečevima bilo mnogo žustrijih kontakata od ovog poslije kojeg je Subev pao”, prenijele su “Večernje novosti” izjavu organizatora takmičenja u Subotici.

Subev je poslije ukazane prve pomoći u dvorani hitno prevezen u Opštu bolnicu u Suboticu, a potom u Beograd. On je ubrzo transportovan u Bugarsku, nakon što je premijer te zemlje Bojko Borisov poslao avion u Beograd. Karatista je u pratnji ljekarske ekipe Vojno-medicinske akademije iz Sofije, hitno prevezen u svoju zemlju, a bugarski mediji prenijeli su da je zadržan u bolnici, da nije u životnoj opasnosti i da mu je stanje stabilno.

Ne propustite