Žena izgubila 70 kilograma: Probala sve moguće DIJETE, ali samo je jedna stvar “upalila”…

Porodica i zdravlje
Žena izgubila 70 kilograma: Probala sve moguće DIJETE,  ali samo je jedna stvar “upalila”…
Ona priznaje da je put do idealne tjelesne težine, tokom kojeg je izgubila blizu 70 kilograma, bio dug i težak.

Sa nekim dijetama uspijevala je izgubiti određenu količinu kilograma, ali bi se oni ipak vratili kasnije. Ova žena, nakon što se suočila sa neplodnošću, visokim krvnim pritiskom, otežanim kretanjem, i nakon što je probala “sve moguće dijete”, napokon je uspjela izgubiti višak kilograma. Samo je jedna stvar “upalila”…

Ona priznaje da je put do idealne tjelesne težine, tokom kojeg je izgubila blizu 70 kilograma, bio dug i težak. Prvo je probala čak 9 različitih dijeta. Bez uspjeha.

Zato je odlučila, uz kontrolu doktora, preći na potpuno drugačiji režim ishrane, što je opet u suštini dijeta, ali se odlučila i na podvezivanje želuca, prije čega je morala izgubiti oko 20 kg. Kaže da je to bila možda i najteža odluka u njenom životu – ali kaže da je bila u situaciji “ili-ili”.

Podvrgnula se i drugim zahvatima, koji svaki, nosi određeni rizik, ali je na kraju uspjela. No, najvažnijim smatra da je promijenila svoj odnos prema hrani i jedenju. “To je mentalna igra i borba koja traje iz dana u dan. Ali, vrijedilo je…”

Ne propustite