ČUDESNO IZLJEČENJE

Žena se vratila sa ONOG SVIJETA i otkrila: 12 savjeta za život bez kajanja! (VIDEO)

Objavljeno:24.04.2017 - 19:43
A A A Times Arial

Anita Moorjani poručuje svima da je nužno da snažno i svim srcem volimo – sebe! Ona je u posljednjoj fazi limfoma pala u komu, doživjela duboku spoznaju i potom čudesno izliječenje. U svojoj knjizi “Ponovo rođena” detaljno opisuje svoje iskustvo i šta znači živjeti autentično i bez straha.

“Udovoljavala sam drugima, stavljala ih na prvo mjesto i bojala sam se da budem autentična. Pokušavala sam da budem neko ko nisam i iscrpljivala se radeći za druge. I uvijek sam mislila da je sebično slijediti svoje potrebe jer su tuđe veće i važnije. Međutim, kad sam ja ostvarena, tada sam zdravija, srećnija, više dajem, a manje mi je potrebno. Takođe mi je jasno i da ako stalno pokušavamo da budemo neko ko nismo, planetu lišavamo nas samih.”

Ovim riječima Anita počinje svoju dirljivu ispovijest o čudesnom izliječenju koje joj je donijelo duboke spoznaje i promijenilo njen odnos prema životu. Naime, u februaru 2006. godine Anita je primljena u bolnicu u terminalnoj fazi karcinoma. Pala je u komu i svi organi su joj otkazali. Doktori su rekli njenoj porodici da će da živi još samo nekoliko sati. Ali ono što niko od prisutnih nije znao je da je Anita upravo tada doživljavala nevjerojatno iskustvo blizu smrti (near-death experience, NDE).

U tom stanju mogla je da vidi, čuje i osjeti sve što se oko nje događalo. Doživjela je retko iskustvo. Prešla je na “drugu stranu”, kako kaže, i vratila se kako bi podijelila s nama ono što je naučila. Doktori su joj tog jutra prognozirali još samo nekoliko sati života, a ona se već sljedećeg probudila. Nekoliko dana kasnije karcinom se potpuno povukao.

U intervjuu koji je dala spisateljici Dženifer Pastilof, Anita je nepretenciozno i šaljivo podijelila ono što je naučila iz NDE:

1. Nemojte doživljavati život preozbiljno.

2. Jedite čokoladu.

3. Osjetite svoju veličanstvenost.

4. Jedite još čokolade.

5. Uživajte u životu i radite ono što vam donosi radost.

6. Neka je vaša svakodnevica ispunjena onim što vas čini srećnim, a ne onim što mislite da bi trebalo ili što drugi misle da bi vi trebalo da radite.

7. Živite strastveno i s puno ljubavi, a ne u strahu od neuspjeha.

8. Započnite svaki dan pjesmom Abbe – Dancing Queen (ili nekom drugom, vama omiljenom) i pjevajte.

9. Smijte se sebi svaki dan (što više to vježbate, prije ćete dostići nirvanu).

10. Svakim pogledom u ogledalo, podsjetite se da ste savršeno božije dijete, koje je tu da bude vijerno sebi. Vaš jedini cilj jeste da živite ono što jeste. U pokušaju da budete neko drugi, univerzum lišavate samog sebe.

11. Ne zamarajte se previše time da li ste u pravu. Kada nam je jedini cilj da budemo svoji, teško možemo da pogriješimo.

12. Svaki dan započnite jasnom namjerom, ostavljajući iza sebe jučerašnje emocije. Svaki dan je prazno platno na koje možemo da naslikamo sve što poželimo. Tako da je na nama izbor hoćemo li obojiti svoje platno radošću, ljubavlju i smijehom ili strahom, ljutnjom, kajanjem, tjeskobom i zabrinutošću.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA