TRANSFER BOMBA: Bivši prvak Evrope za 18 miliona eura ispunjava Džekine dječačke snove!?

Fudbal
TRANSFER BOMBA: Bivši prvak Evrope za 18 miliona eura ispunjava Džekine dječačke snove!?
Za novu upravu Milana najvažniji zadatak je pronaći novog napadača koji će zamijeniti Carlosa Baccu, a mnogi tvrde da je glavni izbor Pierre-Emerick Aubameyang koji je prošao kroz Milanovu akademiju, ali je sada skup za Rossonere pa bi Džeko bio idealna opcija.

Edin Džeko ovog ljeta mogao bi ispuniti san iz djetinjstva. Dijamant je oduvijek želio zaigrati u dresu Milana, a kako pišu italijanski mediji višestruki evropski prvak pronašao je način kako da angažuje našeg napadača.

Rossoneri su nedavno dobili nove kineske vlasnike, koji će odvojiti mnogo novca za pojačanja, a novi direktori kluba Massimiliano Mirabelli i Marco Fassone održali su višesatni sastanak sa trenerom Vincenzom Montellom, piše Faktor.

Najviše se pričalo o pojačanjima koja bi trebala stići na San Siro nakon preuzimanja kluba, javljaju italijanski mediji. Najvažniji zadatak je pronaći novog napadača koji će zamijeniti Carlosa Baccu, a mnogi tvrde da je glavni izbor Pierre-Emerick Aubameyang koji je prošao kroz Milanovu akademiju.

Međutim, i novi kineski vlasnici su svjesni da će Gabonac biti skup, a u slučaju da ne uspiju u svom naumu prebacit će se na plan B, a Mediaset Premium javlja da je to Edin Džeko.

Džeko se nakon mučne prve sezone privikao na Serie A, a trenutno je vodeći strijelac prvenstva s 25 golova i sedam asistencija.

Iako je teško očekivati da će ga Roma svojom voljom pustiti, možda će ipak morati zbog finansijskih problema. Naime, morat će sigurno prodati nekoga od glavnih zvijezda kako bi izbalansirali svoje knjige, a za Džeku sigurno mogu dobiti najmanje 18 miliona eura.

Ne propustite