BRUTALNO UBISTVO U ZAGREBU: Mladića je nožem ubo bivši 'merčepovac'?

Region
BRUTALNO UBISTVO U ZAGREBU: Mladića je nožem ubo bivši 'merčepovac'?
Kako se neslužbeno saznaje, Džemal Paloš Kobra (60) osumnjičeni je za ubistvo Ante Škembera (29).

Kako se neslužbeno saznaje, Džemal Paloš Kobra (60) osumnjičeni je za ubistvo Ante Škembera (29). 

Ante je htio ući u autobus bez karte, a onda se umiješao Paloš koji ga je ubo nožem.

Kako "24 sata.hr"neslužbeno saznaje, za ubistvo Ante Škembera (29) na Uskrs u zagrebačkoj Sloboštini, osumnjičen je Džemal Paloš Kobra (60), bivši branitelj. 

Paloš je bio instruktor i osnivač rezervnog sastava MUP-a, te je jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani. Kobra je junak Domovinskog rata koji je učestvovao u oslobađanju Lipika.  

Ante Škember je pokušao ući u autobus  u 17:40 sati koji je vozio na liniji 268 prema Velikoj Gorici. 

Vozača je pitao da ali mora platiti kartu. Vozač mu je rekao: 'Da, Uskrs je, ali ne mogu te pustiti bez karte!' Zatim je ugasio autobus. On je svejedno pokušao ući, nakon čega je nastalo naguravanje s jednim putnikom, a mladić ga je pokušao udariti u glavu. Putnik, odnosno Paloš je sukob s mladićem nastavio vani. Paloš je onda izvukao nož i mladića ubo u predjelu trbuha.  

- Mladić pada s nogu. Ni vozač ni putnici nisu primijetili što se dogodilo i autobus nastavlja vožnju. Osumnjičen je sinoć uhićen i doveden ovdje. Osumnjičeni nam je nož dragovoljno uručio - rekla je u četvrtak policija. 

Putnicima i vozaču bilo je vrlo teško uočiti korištenje noža. 

Osumnjičeni Paloš dosad nije bio evidentiran.   

U utorak je objavio na Facebooku kako se kroz snijeg probija pema Dalmaciji gdje je uhapšen u srijedu oko 21 sat.  

 

 

Vozač busa na kraju zahvalio ubici

Vozač autobusa, kao i malobrojni putnici, nisu reagirali na tučnjavu koja im se odvijala pred nosom. Nakon što je mladić ostao na stanici, vozač je nastavio voziti, a počinitelj se vratio u autobus. Na kraju vožnje vozač je čak zahvalio putniku na pomoći i pozdravio se s njim. Potvrdili su da počinitelj ne radi u ZET-u, iako je nosio odoru sličnu onoj koju nose njihovi djelatnici. Nakon ubistva otišao je na more te su ga zatekli na području druge policijske uprave. Od ranije nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela. Tražit će pritvor zbog opasnosti od bijega. 

 


Na ispraćaju mladića bio i Nikica Valentić 

Bio je dobar, normalan dečko koji je volio Hrvatsku, a bio je član Bad Blue Boysa i strastveni navijač Dinama. Nije se bavio mutnim poslovima, rekao je za Večernji list brat Ante Škembera. 

Škember je iz velike porodice te ima petero braće i sestara. Njegov otac i imenjak Ante Škember bio je dugogodišnji pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Na dužnost je imenovan 2000., a u mirovinu je otišao 2012. godine. Za svoj rad u Zavodu dobio je i nekoliko nagrada. Između ostalih, na Antinu pogrebu bili su bivši premijer Nikica

Valentić i predsjednik Općinskog kaznenog suda Vinko Mioč. 

Škemberovi prijatelji od njega su se na sprovodu oprostili bijelim ružama. 

- Ante Škember je jedan od nas. Počivaj u miru anđele, ZG legende su one koje poslije života traju. Vidimo se na nebu, s anđelima navijat ćemo, pjevati naše pjesme i bodriti naš Dinamo, samo su neke od poruka koje su mu prijatelji ostavili na Facebooku.

Na autobusnoj stanici u blizini mjesta gdje je pronađen i jučer su gorjele svijeće. Tamo su mu njegovi BBB-i položili cvijeće i Dinamovim šalom oko stupa zavezali limenku pive. Iznad svega je volio Hrvatsku i Dinamo, kažu. U navijačkom stilu ispratili su ga i na pogrebu, gdje su zapalili po jednu baklju za svaku njegovu godinu života. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ne propustite