25 MALOLJETNIKA TERORIŠE GRAĐANE: Grupa djece šipkama pretukla dva dječaka i djevojčicu!

Region
25 MALOLJETNIKA TERORIŠE GRAĐANE:  Grupa djece šipkama pretukla dva dječaka i djevojčicu!
Najnoviji slučaj terora desio se na Veliki petak 14. aprila, oko 22 sata, nedaleko od romskog naselja Stočni trg.

Najnoviji slučaj terora desio se na Veliki petak 14. aprila, oko 22 sata, nedaleko od romskog naselja Stočni trg.

U tuči u kojoj se nije znalo ko koga i zašto udara, najteže je povređen V. N. (15). Prema riječima dječakove majke, on je krvave glave prevezen u KC u Nišu gdje mu je rana ušivena.

"Krenuli su da isprate drugaricu kada ih je napala grupa dece uzrasta od 12 do 18 godina. Pao je na zemlju i imao je utisak da su svi skočili na njega da ga biju. Ne zna čime je udaren, motkom ili šipkom. Ima ranu na glavi, hematome oko rebara i bolove svuda po telu jer su ga šutirali. Još je u šoku, sinoć nije smeo sam da izađe da kupi sok već sam morala s njim." - priča majka pretučenog dječaka.

Ona kaže da ista grupa maloljetnika stalno pravi incidente na tom mjestu.

"Na kraju će nekoga i da ubiju ako neko nešto ne preduzme. Znam da su policiji vezane ruke jer su u pitanju maloletnici, ali bi socijalni radnici u saradnji sa sudom trebalo da smeste tu decu u hraniteljske porodice ili popravne domove. Nisu oni krivi što nemaju roditelje ili nekoga da ih vaspita i usmeri. Trebalo bi pojačati prisustvo policije u celom kraju."- dodaje zabrinuta majka pretučenog dječaka V. N.

Drugi povrijeđeni dečak N. J. kaže da ih je iznenada napalo između 15 i 25 napadača.

"Jedan me je udario u glavu pa još dva tri puta u telo, a onda je počeo da me šutira kada sam pao. Opkolili su V. N., udarili ga u stomak, gurnuli su ga uza zid i udarali ga motkama. Kada je pao, nastavili su da ga biju motkama i šipkama. To je trajalo pet minuta, a onda su pobegli. Devojčica J. S. ga je držala za glavu, da mu zaustavi krvarenje. Krenuli su da se vraćaju ponovo ka nama, ali ih je jedan mladić oterao." - prisjeća se N. J.

nis1

Njegova majka S. J. kaže da se nada da će državni organi reagovati.

"Strahujemo za bezbednost naše dece. Nemoguće je da se tim maloletnicima ne može stati na put. Do sada se nije desilo da napadnu i prebiju neku devojčicu." - kaže S. J.

Odmah po prijavi da su nepoznati napadači napali maloljetnike policija je izašla na mjesto događaja i obavestila nadležnog tužioca.

"Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog krivičnog dela i traga za izvršiocima." - kaže portparolka PU Niš Nataša Zorić Živanović.

Išutirali je i udarali pesnicama

"Dobila sam jak udarac pesnicom ispod slezine, a jedan od napadača me je i šutnuo.", - svjedoči povrijeđena djevojčica J. S.

Njena majka Z. S. kaže da je dijete bilo zadržano tri dana na Dječjoj klinici kako bi se provjerilo da slučajno nema unutrašnje krvarenje.

"Još ima strah zbog svega što je doživela, cima se u snu dok spava. To je strašno, ovome se mora stati na put i zbog naše i zbog druge dece. Pa pre mesec dana su na tom mestu pretukli policajca." - kaže majka djevojčice.

(Blic.rs)

Ne propustite