Šerifova žena ima 59 godina i prvi put se porađa: "Moja Atifa želi dijete po cijenu života"

Region
Šerifova žena ima 59 godina i prvi put se porađa: "Moja Atifa želi dijete po cijenu života"
Četiri puta joj je za vrijeme vantjelesne oplodnje život visio o koncu. Jednom me je pozvala, oprostila se sa mnom, nije vjerovala da će preživjeti.

Četiri puta joj je za vrijeme vantjelesne oplodnje život visio o koncu. Jednom me je pozvala, oprostila se sa mnom, nije vjerovala da će preživjeti.

"Nema od moje Atife hrabrije žene na svijetu. Po cijenu svog života htjela je dijete, nije odustajala ni kad bi svi drugi odustali. Sad čekamo bebu, strepim, mnogo strepim za nju, ali se nadam da će sve proći dobro."

Ovako govori Novopazarac Šerif Nokić (68), čija supruga Atifa (59) u klinici u Višegradskoj u Beogradu održava trudnoću pošto je u sedmom mjesecu.

"Atifina je radost ogromna, nevjerovatna, kažem vam, ona je danas najsretnija žena na svijetu. Ja sam bio spreman da poslije tri vantjelesne oplodnje odustanemo, ali ona je išla dalje, zaista po cijenu svog života. Željela je i želi dijete nevjerovatnom snagom, četiri puta joj je za vrijeme vantjelesne oplodnje život visio o koncu. Jednom mi je, dok je bila u teškom stanju, telefonirala, pozdravila se, oprostila se sa mnom, nije vjerovala da će preživjeti. Radujem se njenoj radosti, a moja osećanja su, iskren sam do kraja, veoma pomiješana, i radujem se, ali i strepim. S jedne strane, za Atifino zdravlje i kako će sve to proći, s druge strane, mi smo u godinama, biologija radi svoje, bojim se za to dijete sutra kad nas ne bude, šta će biti s njim, ko će mu pomoći."– priča Šerif.

Njemu je brak sa Atifom drugi. Iz prethodnog, iz vremena dok je živio u Turskoj, iz koje se vratio prije 12 godina, ima četvero djece. Najstariji sin ima 34 godine, najmlađa kćerka 16, nju je Atif dobio u 52. godini. I Atifa je imala brak prije Šerifa, ali nije imala djece. On i Atifa su osam godina u braku.

"Prva vantjelesna oplodnja nije uspjela, druga, treća… Sjećam se njene patnje, njenog razočaranja, srce joj se cijepalo. Koliko je samo vremena provela kod ljekara, na analizama, u bolnicama, ali nije odustala. I ja sam je ubjeđivao da odustane, i ljekari, upozoravali su je na rizik, ona je samo govorila: „Bog će meni pomoći“, i evo je sad čeka bebu." – kaže Šerif.

Radosnu vijest je prvi saznao i prenio supruzi.

"Otišao sam po njene rezultate u privatnu laboratoriju, sestra gleda one nalaze i kaže mi: „Ova gospođa je trudna. Je li to neka mlada žena?“ Kažem joj: „Mlada je, mlada…“ Kad sam se vratio kući, kazao sam Atifi da je u drugom stanju. Kakva je to burna reakcija bila, koliko samo radosti, sreće." – prisjeća se Šerif.

(Kurir.rs)

Ne propustite