KNEŽEVI DOVRŠILI POSAO: San o tituli Lige prvaka još uvijek živi u Monacu!

Fudbal
KNEŽEVI DOVRŠILI POSAO: San o tituli Lige prvaka još uvijek živi u Monacu!
Već na samom startu susreta Monaco je nagovijestio u kom će smjeru ići utakmica, pošto je poslije samo tri minuta Kylian Mbappe zatresao mrežu "Milionera" i doveo domaće u prednost.

Fudbaleri Monaca priključili su se gradskim rivalima iz Madrida i italijanskom Juventusu u polufinalu Lige prvaka, pošto su i u revanš susretu sa Borussijom upisali pobjedu.

Spisak učesnika polufinala ovosezonskog izdanja Lige šampiona kompletirali su fudbaleri Monaca koji su u dvomeču sa Borussijom iz Dortmunda slavili ukupnim rezultatom 6:3.

Revanš utakmica u 'Kneževini' završena je trijumfom domaćina rezultatom 3:1 (2:0) što je Monacu omogućilo da poslije trinaest godina ponovo izbori plasman među četiri najbolja kluba u Evropi.

 

Već na samom startu susreta Monaco je nagovijestio u kom će smjeru ići utakmica, pošto je poslije samo tri minuta Kylian Mbappe zatresao mrežu "Milionera" i doveo domaće u prednost.

Šesnaesti pogodak na posljednjih šesnaest utakmica kojim je Kylian Mbappe ispisao historiju Lige šampiona, pao je poslije nepuna tri minuta, a nakon šuta Benjamina Mendyja i slabe intervencije Romana Burkija. Golman gostujućeg tima odbio je loptu ispred sebe, a Kylian Mbappe se našao na pravom mjestu i preciznim udarcem smjestio loptu u mrežu.

Borussija je poslije deset minuta igre stigla do prve sjajne prilike, ali je Marko Reus iz povoljne pozicije šutirao pravo u dobro postavljenog Danijela Subašića.

Najbliži golu u prvom poluvremenu gosti su bili u 14. minutu. Nuri Sahin je izveo slobodan udarac sa desne strane, odlično "zavio" loptu ali je stativa spasla Monaco.

Samo tri minuta nakon opisane situacije Monako uspjeva da duplira prednost. Jedan od mnogobrojnih prodora po krilima završen je preciznim centaršutem Tomasa Lemara koji u gol pretvara Radamel Falcao.

"El Tigre" je tako svoj jubilrani 50. nastup u evropskim takmičenjima krunisao 45. golom!

 

Praktično je u tom momentu bilo rješeno pitanje pobjednika ovog dvomeča. Tomas Tuchel je promašio sa formacijom i izborom igrača u revanšu, dao je Monacu mnogo prostora po krilima, a domaći su to iskoristili na najbolji mogući način i u ranoj fazi večerašnje utakmice otklonili sve dileme oko toga ko ide u polufinale.

Drugo poluvrijeme počelo je ranim golom Borussije iz Dortmunda. Marko Reus je samo dovršio sjajnu akciju Osmana Dembelea i donekle vratio nadu "Milionerima" da mogu do čuda.

 

Bilo je ipak jasno da gosti ne mogu do preokreta iako su svim silama krenuli naprijed i ostavili mnogo prostora fudbalerima Monaca da iz kontranapada ugroze Romana Burkija.

U nekoliko navrata "Kneževi" su propuštali dobre prilike ali je rezervista Valere Germain, samo nekoliko trenutaka poslije ulaska na teren, iskoristio pas Tomasa Lemara i postavio konačnih 3:1.

Monaco je na taj način ponovio uspjehe iz sezona 93/94, 97/98 i 03/04 pošto se plasirao u polufinale Lige prvaka, pa će poslije trinaest godina ponovo imati šansu da se domogne finala.

Ne propustite