KVOTA IZ SNOVA: Banjalučanin, strastveni kladioničar, otkrio genijalan način da zaradi novac

Druga strana sporta
KVOTA IZ SNOVA: Banjalučanin, strastveni kladioničar, otkrio genijalan način da zaradi novac
Banjalučanin koji nije želio da mu se ime pominje u javnosti, na originalan način je “pobjedio” kladioničare

Banjalučanin koji nije želio da mu se ime pominje u javnosti, na originalan način je “pobjedio” kladioničare. Svoje iskustvo i borbu ispričao je u jednom dahu, uzbuđen, sa zadovoljnim šeretskim osmijehom na licu.
“Sebe sam smatrao umjerenim igračem. Nedjeljno sam igrao tri, četiri tiketa, na uloženih pet maraka gađao sam sto. Prosječna kvota mi je samim tim, bila nešto više od dvadeset. Da se razumijemo, uživao sam u igri, iščekivanju gola ili promjeni rezultata na teleteksu. I sada uživam u tome, ali što bi moja baka rekla “o svom grošu”, kaže on.

Kako sistem funkcioniše

Sistem je jednostavan, ali funkcioniše. Čovjek je otvorio svoju kućnu kladionicu. Kladi se isto koliko se kladio i ranije, samo je zamijenio uloge. Postao je “vlasnik” kladionice. Skromne, ali kako kaže, “donosi” u kuću, iako ima samo jednog aktivnog igrača, sebe samog. Odigra tiket po kladioničarskim kvotama na list papira, a novac namjenjen za klađenje umjesto u kladionicu ubaci u kasicu.

Ukoliko ne pogodi opklade, uloženi novac ostaje u njegovoj kasici. Ukoliko pogodi, dobitak uzima iz te iste kasice. Poslije mjesec dana svakodnevne igre prošao je jedan tiket od 120 maraka koji je isplatio iz iste kase u koju ubacuje uplate svojih listića. U kasi je prvi mjesec ostalo 150 maraka.

Drži se osnovnog kockarskog pravila – mnogo više izgubi nego što dobije. Ovaj Banjalučanin je strast za “igrom” pobjedio zdravim razumom.

Ne propustite