Sarajevski ministar POSLAO ŽESTOKO PISMO ŽELJEZNIČARU: Nemojte da ZBOG VAS SPORT ODE U DRUGI PLAN!

Fudbal
Sarajevski ministar POSLAO ŽESTOKO PISMO ŽELJEZNIČARU: Nemojte da ZBOG VAS SPORT ODE U DRUGI PLAN!
"Vjerujem da su se svi navijači i zaljubljenici čuvenog sarajevskog derbija radovali subotnjem susretu na Grbavici, ali su problemi u organizaciji dolaska gostujućih navijača, nažalost, u sjenu bacili ono istinski važno za sve fudbalere i navijače. Iskreno se nadam da ćete učiniti sve da se organizacioni i tehnički problemi do najavljene utakmice riješe u korist oba tima", naveo je Kurić u kratkom pismu

Uoči sutrašnjeg derbija sarajevskih premijerligaša FK Željezničar i FK Sarajevo, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić poslao je otvoreno pismo rukovodstvu FK Željezničar
U pismu je uputio čestitku na otvaranju istočne tribine stadiona Grbavica, čija obnova je, kako je kazao, od velikog značaja kako za FK Željezničar, tako i za sve domaće i gostujuće navijače i ljubitelje fudbala u KS, ali se osvrnuo na problem organizacije dolaska gostujućih navijača na taj stadion.

"Vjerujem da su se svi navijači i zaljubljenici čuvenog sarajevskog derbija radovali subotnjem susretu na Grbavici, ali su problemi u organizaciji dolaska gostujućih navijača, nažalost, u sjenu bacili ono istinski važno za sve fudbalere i navijače. Iskreno se nadam da ćete učiniti sve da se organizacioni i tehnički problemi do najavljene utakmice riješe u korist oba tima", naveo je Kurić u kratkom pismu.

Podsjetimo, nakon što navijačima Sarajeva nije odobreno povećanje broja ulaznica za sarajevski derbi, odlučili su bojkotovati taj meč, te doći samo na trening svog tima u petak popodne. Iz FK Željezničar su poručili da bi oni ustupili veći broj ulaznica gostujućim navijačima, ali da MUPKS daje glavnu riječ u ovom slučaju.

Utakmica FK Željezničar - FK Sarajevo igra se ove subote od 19:30 sati.

Ne propustite