PLAMEN VISOK 30 METARA PRIJETI KUĆAMA: Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar na željezničkoj stanici u Grdelici

Region
PLAMEN VISOK 30 METARA PRIJETI KUĆAMA: Vatrogasci pokušavaju ugasiti požar na željezničkoj stanici u Grdelici
Vatrogasci pokušavaju da stabilizuju vatru, ali im to teško ide jer su stari pragovi premazani katranom koji se teško gasi.

Drveni pragovi skinuti prilikom rekonstrukcije pruge zapalili su se danas na željezničkoj stanici u Grdelici, a očevici tvrde da je plamen dostizao visinu i do 30 metara.

Vatrogasci pokušavaju da stabilizuju vatru, ali im to teško ide jer su stari pragovi premazani katranom koji se teško gasi. Najugroženije su dvije kuće koje se nalaze na svega desetak metara od naslaganih pragova koje guta ogroman plamen.

pozar-2

Po riječima Grdeličana, na tom mjestu se nalazilo oko sto kubika drvenih pragova koji su zamjenjeni novim, čeličnim.

Za sada nema informacija da li je neko povrijeđen u ovom požaru koji je potresao celu Grdelicu, a u pojedinim dijelovima Leskovca građani tvrde da su vidjeli dim koji dolazi iz pravca ovog mjesta udaljenog petnaestak kilometara od grada.

Mještani Grdelice koji žive preko puta željezničke stanice su u totalnom haosu i strahu jer je vatra zahvatila i drveće u njihovom dvorištu koje vatrogasci pokušavaju da ugase.

Samo jedno vatrogasno vozilo već punih sat i po vremena gasi požar, a upravo pristiže još jedno, dok vatrogasci mole okolne mještane da im natoče vodu za piće jer je na licu mjesta vlada paklena toplota.

(blic)

Ne propustite