ŽIVA ŠVERCOVANA PREKO KOSOVA: Uhapšeni srpski policajci, spremali HEMIJSKO ORUŽJE za TERORISTE!

Region
ŽIVA ŠVERCOVANA PREKO KOSOVA: Uhapšeni srpski policajci, spremali HEMIJSKO ORUŽJE za TERORISTE!
Postoje indicije da je živa bila namijenjena posrednicima na Kosovu i da je tamo neko vrijeme i slana. Dalje, uz pomoć ekipe koja je na Kosovu, živa je putovala do krajnjih kupaca u bliskoistočnim zemljama. Sve ovo govori da su Srbi vjerovatno bili povezani sa teroristima koji se nalaze u zemljama Bliskog Istoka - navodi izvor.
Saobraćajni policajac G.D. (47) uhapšen je jučer u policijskoj akciji SBPOK-a i SAJ-a zbog sumnje da je prodavao živu od koje se pravi eksploziv teroristima, ekskluzivno saznaje Kurir!
 
Živa, koja spada u opasne materije, preko Kosova je slata krajnjim kupcima za koje se ispostavilo da su upravo teroristi.
 
Osim njega zbog trgovine živom, uhapšeni su M.A. (46) iz Zrenjanina, S. Đ. (65), a policija navodno traga za D. I. (39) koji je u bjekstvu.
 
Kako se saznaje, protiv A. Đ. (51) bit će podnijeta prijava u redovnom postupku, jer se sumnja da je u svom posjedu imao nelegalno oružje.
 
- Policijski službenici dobili su dojavu da se na području Braničevskog okruga odvija nelegalna trgovina živom od koje se pravi eksploziv! Nakon opširne istrage koja je mjesecima sprovođena ispostavilo se da je u cijelu priču umiješan saobraćajni policajac G.D. koji je zloupotrijebio svoj službeni položaj i pomogao ilegalnim trgovcima - kaže naš izvor upućen u nesvakidašnji slučaj.
 
Mještani ovog, inače mirnog mjesta na obali Dunava jučer su se uznemirili prisustvom velikog broja policajaca koji su učestvovali u akciji hapšenja.
 
- Specijalci su upali i pretresli kuće i stanove u Velikom Gradištu, kao i okolini i u njima pronašli višeod 20 kilograma žive dovoljne da se napravi hemijsko oružje! Osim toga, otkriveno je i nelegalno oružje, municija, kao i alat za obijanje. Ovo je jedna od najvećih i najuspješnijih akcija u kojima je zaustavljen nelegalno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija - dodaju sagovornici Kurira.
 
Kako je policija duže vrijeme istraživala ovaj slučaj, ispostavilo se da putevi švercovane žive vode do Kosova.
 
- Postoje indicije da je živa bila namijenjena posrednicima na Kosovu i da je tamo neko vrijeme i slana. Dalje, uz pomoć ekipe koja je na Kosovu, živa je putovala do krajnjih kupaca u bliskoistočnim zemljama. Sve ovo govori da su Srbi vjerovatno bili povezani sa teroristima koji se nalaze u zemljama Bliskog Istoka - navodi izvor.
 
Otkrivena živa je bezbjedno transportovana u nadležnu instituciju, a pri slanju ove veoma opasne materiju učestvovali su zaposleni koji su specijalno obučeni za rad sa takvim supstancama.

Ne propustite