ZAGREB

Poznato ime novog čelnika Agkorora: Ko je čovjek koji će NASLIJEDITI IVICU TODORIĆA?

Objavljeno:10.04.2017 - 08:51
A A A Times Arial

Vlada Hrvatske je danas na izvanrednoj sjednici potvrdila imenovanje Ante Ramljaka kao vladinog povjerenika za Agrokor. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković rekao je prije objave kako se radi o temi koja je zaokupirala pozornost i hrvatske javnosti i susjednih zemalja, te svih građana Hrvatske.

- Riječ je prvenstveno o političkom pitanju, a ujedno i ključnom gospodarskom i financijskom pitanju, rekao je Plenković.

- Smirujemo i razgovaramo sa svim dionicima, sastat ćemo se s predstavnicima dobavljača, poljoprivredne komore, gospodarske komore, a što je najvažnije, sastat ćemo se i s predstavnicima banaka, kazao je i objasnio da će se kroz dogovor s bankama doći do sredstava za isplatu dobavljača i plaća. Ko je čovjek koji će naslijediti Ivicu Todorića na čelu najveće gurpacije u regionu? 

Konzultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom rujna 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku. Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.