Zabranjena ljubav muslimana i Srpkinje: Mustafa i Sofija su u braku 60 godina i prkose mržnji na Balkanu (VIDEO)

Objavljeno:31.03.2017 - 13:00
A A A Times Arial

Sofija je kao djevojka 1953. godine iz Vojvodine prvi put došla u Tuzlu u posjeti svojim prijateljicama. To joj je bilo prvo samostalno putovanje, bez porodice. U ovom gradu je igrom slučaja ostala i zaposlila se, a u njemu je upoznala i svog budućeg supruga, koji je došao iz Bijeljine u Tuzlu zbog posla.


Ljubav između Mustafe i Sofije u početku je bila zabranjena. Njeni majka i otac su takođe bili protiv njihove ljubavi. Ni Mustafini nisu bili za njihov brak.

Ipak, kada su obe porodice vidjele koliko je jaka njihova ljubav, čak je Sofijin otac rekao da u Vojvodinu više ne dolazi ne dođe bez svog Muje.

Oni su ponosni roditelji Damira i Dajane i broje 60 godina braka, i tvrde da je ljubav ono što ih i danas spaja.

– Uvek smo bili zajedno, nikad na zabavu neku nije otišao bez mene, na more. Kupili smo prva kola 1964. godine, obišli Jugoslaviju sa decom našom, nema gde nismo bili. Ali, uvek zajedno – ispričala je Sofija za Radio Slobodnu Evropu.

Život nikad nije bio lagan, ali Mustafa i Sofija su uvjereni da je ranije bio daleko jednostavniji nego danas.

Pogledajte video:

 

 

 

 

 

(Radio Slobodna Evropa)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!