OSIJEK Monstrum mjesecima seksualno zlostavljao 10-godišnjakinju, a komšiluk u nevjerici da je bio sposoban za takav zločin

Region
OSIJEK Monstrum mjesecima seksualno zlostavljao 10-godišnjakinju, a komšiluk u nevjerici da je bio sposoban za takav zločin
Komšije kažu da nikada ne bi posumnjali da bi on mogao zlostavljati dijete

Policija je prošlog ponedjeljka u prijepodnevnim satima stigla u jedno osječko naselje, okružila muškarca, stavila mu lisice na ruke i privela ga. Komšiluk u šoku gledao što se događa.

Kako piše "Glas Slavonije", 61-godišnjak je uhićen pod sumnjom da je mjesecima seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu. "Zbog sumnje u kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana", kazao im je glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku. Zatvor je 61-godišnjaku određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, te zbog brojnosti kaznenih djela (četiri u okviru dva članka Kaznenog zakona) na štetu djeteta. 

Pretpostavlja se da je seksualno zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci, od Božića pa do 10. marta

Komšijama se činio normalan

Komšije kažu da nikada ne bi posumnjali da bi on mogao zlostavljati dijete. Činio im se normalan, kažu, kao i svatko drugi. Otkrivaju da je u naselju prodavao sitnice - med, kupus ili rakiju. 

"Znao je doći k nama razmijeniti novac. Uvijek je bio ljubazan i činio se u redu. Kada ga je u ponedjeljak odvela policija sve njegove stvari ostale su tamo gdje je stajao, jer nitko nije znao kada će se vratiti. Tek drugi dan čuli smo da ga je policija odvela jer je zlostavljao neku djevojčicu", ispričala je "Glasu Slavonije" komšinica.

"Živio je s roditeljima. Mislim da boravi negdje dalje, ali bio je ovdje. Njegovi roditelji su izuzetno kulturni i ljubazni ljudi, a o njemu ne mogu reći išta loše jer je uvijek komšijski pozdravio kada bismo se susreli. I dalje ne vjerujem da je pedofil i neću vjerovati u to dok ga ne osude", rekla je druga susjeda novinarima. 

Ne propustite