Bosanac Emir pisao Obami u znak zahvalnosti, a onda mu je američki predsjednik odgovorio

Bosna i Hercegovina
Bosanac Emir pisao Obami u znak zahvalnosti, a onda mu je američki predsjednik odgovorio
Nakon što je Bosanac Emir Hadžić, izbjeglica iz Bosne i Hercegovine koji je 20 godina bio američki marinac

Nakon što je Bosanac Emir Hadžić, izbjeglica iz Bosne i Hercegovine koji je 20 godina bio američki marinac, pisao američkom predsjedniku Baraku Obami i zahvalio mu se što mu je kao izbjeglici pomogao da započne novi život, Obama mu je odgovorio na pismo kazavši da američki duh najbolje predstavlja njegova strast da štiti Ameriku.

Obama je u odgovoru napisao kako je njegovo pismo stiglo u Bijelu kuću te da mu se zahvaljuje na pisanju, prenosi Klix.ba.

– Vaša strast da štitite našu zemlju i širite mir u cijeloj međunarodnoj zajednici, a što se vidi kroz svaku vašu riječ, nabolje predstavlja američki duh. Cijenim to što radite i bio sam dirnut ljubaznim riječima koje ste uputili meni i mojoj porodici. Velika mi je čast da vas služim kao predsjednik i vrhovni komandant, ali vjerujem da našoj zemlji i svjetlijoj budućnosti mnogo više doprinose vaša hrabrost i predani rad ljudi poput vas, nego moj rad u kabinetu – napisao je Obama u odgovoru marincu Emiru Hadžiću.

Na kraju mu se ponovo zahvalio za pisanje pisma pa mu poželio sve najbolje u budućim avanturama nakon njegovog povratka kući u Sent Luis.

Emirovo pismo, Obami upućeno u junu prošle godine, objavila je Bela kuća na svom blogu u vrijeme obeležavanja Nacionalne nedjelje dobrodošlice posvećene izbjeglicama.

Pismo pogledajte OVDJE.

(Telegraf.rs)

Ne propustite