Šok u Zenici: Kasumović naručio hitnu nabavku, ne kotlova za grijanje, već tablet-računara!

Aktuelno
Šok u Zenici: Kasumović naručio hitnu nabavku, ne kotlova za grijanje, već tablet-računara!
Zeničani se već danima bukvalno smrzavaju zbog stalnih prekida i kvarova na sistemu za grijanje, a temperature se spuštaju i do minus 20 stepeni Celzijusa

Zeničani se već danima bukvalno smrzavaju zbog stalnih prekida i kvarova na sistemu za grijanje, a temperature se spuštaju i do minus 20 stepeni Celzijusa u nezapamćenoj polarnoj zimi u BiH. No, dok traje kriza sa grijanjem, novoizabrani gradonačelnik Fuad Kasumović naručio je hitnu nabavku, ne novih kotlova za grijanje, već tablet-računara!

Naime, Kasumović, koji je pobijedio na proteklim općinskim izborima uz veliku podršku građana kao nezavisni kandidat te se od njega očekivalo da promijeni sistem vladavine, raspisao je tender za nabavku čak 31 tableta. Za te svrhe je izdvojeno 20.000 maraka. U tenderu nije pojašnjeno u kakve svrhe će se ovi računari koristiti.

Kasumovićev potez, koji se može razumjeti i kao namjera da se efikasnije vodi gradska uprava, dolazi u vrlo nezgodno vrijeme kada se hiljade građana smrzava zbog neriješenih komunalnih pitanja. Aktuelni gradonačelnik Zenice poznat je kao političar koji se godinama borio, kao zamjenik ministra finansija za štedljivo i odogovorno djelovanje vlasti, a na bazi takve politike je i na izborima pobijedio kandidata svoje bivše stranke - SDA.  

tablet-1

Ne propustite