Poništeni izbori u Stocu, uskoro odluka o novom datumu izbora

Aktuelno
Poništeni izbori u Stocu, uskoro odluka o novom datumu izbora
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora u Stocu, potvrđeno je za Klix.ba.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o poništavanju izbora u Stocu. U roku od 14 dana od pravosnažnosti odluke CIK mora raspisati izbore u Stocu

Za odluku o poništavanju izbora u Stocu glasala su četiri člana komisije, dok je svoj glas na ovu odluku telefonskim putem dao član CIK-a Branko Petrić.

Telefonskim putem je glasao i Ahmet Šantić koji je bio protiv odluke, jer smatra da je izbore trebalo poništiti na svim izbornim mjestima u tom gradu, uključujući i one mobilnih timova.

Rok za žalbe na ovu odluku je dva dana. Ranijom odlukom CIK-a, koju je potvrdilo i Apelaciono vijeće Suda BiH, s kandidatske liste za načelnika ovog grada je izbrisan kandidat Salmir Kaplan.

Podsjećamo, izbori su prekinuti 2. oktobra 2016. godine, na 20 redovnih biračkih mjesta u tom gradu i tri mobilna tima.

Za ponovne izbore u Stocu potrebno je blizu 19.000 KM i CIK će ova sredstva tražiti iz budžetske rezerve institucija BiH za ovu godinu.

Ne propustite