Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme, zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi

Aktuelno
Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme, zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi
Danas će u našoj zemlji, prijepodne, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima.

Danas će u našoj zemlji, prijepodne, biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne sunčanije, uz postepeno naoblačenje sa zapada prema kraju dana i u večernjim satima. U večernjim satima slab snijeg se očekuje na zapadu Bosne. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom južni i jugozapadni. Dnevne temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 7 °C. U Sarajevu prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne sunčanije. Dnevna temperatura oko 0 °C. 

STANJE NA CESTAMA

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, izdvajamo putne pravce Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac- Oštrelj-Drvar. Na mjestimično jake udare vjetra, upozoravamo i u južnim krajevima naše zemlje. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, u južnim krajevima suhi. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Ne propustite