Poledica na putu u planinskim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima

Bosna i Hercegovina
Poledica na putu u planinskim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima
Zbog niskih temperatura u Bosni i Hercegovini moguća je mjestimična poledica. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima. Snijega na kolovozu mjestimično ima na dionicama u višim predjelima, a u jugoistočnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima i u nižim predjelima.

Zbog niskih temperatura u Bosni i Hercegovini moguća je mjestimična poledica. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i preko mostova i na prilazima tunelima.
Snijega na kolovozu mjestimično ima na dionicama u višim predjelima, a u jugoistočnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima i u nižim predjelima.
 
Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni.
 
Skreće se pažnja vozačima da je zbog niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala  i apeluje da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.  
 
Zbog loših vremenskih uvjeta u Crnoj Gori, granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  
 
Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, saopćeno je iz BIHAMK-a.
 
 

 

Ne propustite