Porodična drama u Bosanskoj Krupi: Maloljetnik pokušao ubiti oca zlostavljača

Crna hronika
Porodična drama u Bosanskoj Krupi: Maloljetnik pokušao ubiti oca zlostavljača
Maloljetnik iz Bosanske Krupe sinoć je policiji u ovom gradu prijavio kako je tokom večeri u njihovoj porodičnoj kući više puta ubo svog oca kuhinjskim nožem i nanio mu povrede. Porodična drama odvijala se oko sat prije ponoći, a mladić je ispričao kako je njegov 49-godišnji otac u alkoholiziranom stanju fizički maltretirao i zlostavljao svoju majku i njega. Usljed toga, otac i sin su se potukli, te je maloljetnik u jednom trenutku dograbio kuhinjski nož i njime nanio više ubodnih rana svom ocu.

Maloljetnik iz Bosanske Krupe sinoć je policiji u ovom gradu prijavio kako je tokom večeri u njihovoj porodičnoj kući više puta ubo svog oca kuhinjskim nožem i nanio mu povrede.

Porodična drama odvijala se oko sat prije ponoći, a mladić je ispričao kako je njegov 49-godišnji otac u alkoholiziranom stanju fizički maltretirao i zlostavljao svoju majku i njega.

Usljed toga, otac i sin su se potukli, te je maloljetnik u jednom trenutku dograbio kuhinjski nož i njime nanio više ubodnih rana svom ocu.

Odmah nakon prijave, na mjesto događaja je stigla policija, ali i Hitna pomoć, čijim vozilom je povrijeđeni otac prevezen u Kantonalnu bolnicu Bihać. Doktori su konstatirali da je otac zadobio teške tjelesne povrede, te je zadržan u bolnici na liječenju.

– Nad maloljetnikom je zavedena kriminalistička obrada u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa maloljetnim osobama – rečeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uviđaj na mjestu doigađaja obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a maloljetnik se sumnjiči za pokušaj ubistva.

Ne propustite