Šta vaši prištići govore o vašem zdravlju?

Praktična žena
Šta vaši prištići govore o vašem zdravlju?
Možda niste znali, ali prištići i akne na vašem licu mogu biti samo simptomi nekih drugih problema koje imate. Dakle, ako neobjašnjivo imate prištiće na određenom dijelu licu – moguće je da vas koža pokušava upozoriti na probleme unutarnjih organa.

Možda niste znali, ali prištići i akne na vašem licu mogu biti samo simptomi nekih drugih problema koje imate. Dakle, ako neobjašnjivo imate prištiće na određenom dijelu licu – moguće je da vas koža pokušava upozoriti na probleme unutarnjih organa. Ipak, zapamtite, da je u svakom slučaju, prije nego krenete nešto poduzimati na svoju ruku, najbolje konzultirati se s liječnikom ili dermatologom. Ovo je samo generalni vodič koji će vas uputiti u pravom smjeru (drugim riječima ako vam izbiju prištići možda to zaista jest samo zato jer ste u PMS-u ili kratkotrajna alergija).

pritisci


Zona 1 i 2: Probavni sustav – jedite manje procesirane hrane, nezdravih grickalica ili junk fooda. Smanjite unos masnoća u prehrani, pojačajte unos vode i hrane s većim postotkom vode kao što su krastavci ili lubenica.

Zona 3: Jetra - Izbacite alkohol, masnu hranu i mliječne proizvode. To je zona u kojoj se prvoj prikazuju alergije na hranu, pa obratite pozornost na to što jedete. Uz to, 30 minuta laganog vježbanja svaki dan i dovoljno sna pomoći će jetri da se odmori i oporavi.  

Zona 4 i 5: Bubrezi - Sve oko očiju (uključujući podočnjake) ukazuju na dehidraciju. Pijte više vode!

Zona 6: Srce - Provjerite svoj krvni tlak i razine vitamina B. Smanjite unos začinjene i teške hrane, smanjiti unos mesa i više vremena provodite na svježem zraku. Osim toga, proučite kako smanjiti kolesterol, kao i zamijeniti loše masnoće dobrima (kao što su omega 3 i 6, koje se nalaze u orašastim plodovima, avokadu, ribi i lanenim sjemenkama). Također, budući da je ovo područje je prepuno proširenih pora, provjerite nije li vašoj šminki slučajno prošao rok valjanosti, odnosno je li riječ o makeupu koji vam ne odgovara ili možda nekomedogenoj kremi.

Zona 7 i 8: Bubrezi - Počnite piti više vode. I izbacite gazirane napitke, kavu i alkohol jer oni uzrokuju daljnju dehidraciju.

Zona 9 i 10: Dišni sustav - Pušite li? Muče li vas alergije? Ovo je područje koje upućuje na oboje. Ako ni jedno nije problem, nemojte dopustiti da vam se tijelo pregrijava - jedite više hrane koja rashlađuje (voće kao što su lubenica i dinja), smanjite konzumaciju rafiniranog šećera i više vremena provodite na svježem zraku. Također, povećajte alkalnost (lužnost) tijela izbjegavanjem namirnica koje povećavaju kiselost (meso, mliječni proizvodi, alkohol, kofein, šećer) i dodavanjem više alkalnih namirnica poput zelenog povrća i soka od lišća mlade pšenice. Još jedna stvar koju većina zaboravi - prljave mobiteli i jastučnice dva su najčešća uzročnika akni, a ovo je područje najzahvaćenije.

Zona 11 i 12: Hormoni - To je ključna zona za stres i hormonalne promjene. I iako su oni ponekad neizbježni, možete smanjiti njihov utjecaj dovoljno spavajući, pijući dovoljno vode, jedući lisnato zeleno povrće i redovitim čišćenjem kože. Još jedna zanimljiva stvar: izbijanje prištića u ovom području pokazuje kada ovulirate (i na kojoj strani).

Zona 13: Želudac - Pojačajte unos vlakana, smanjite preopterećenje toksinima i pijte biljne čajeve koji će vam pomoći s probavom.

Zona 14: Bolest – prištići u ovom području mogu biti znak da se tijelo bori protiv bakterija kako bi se izbjegla bolest. Više se odmarajte, bavite se jogom, drijemajte, pijte puno vode i čajeva, zdravije se hranite.

Izvor: žena.ba

Ne propustite