Otac ubio očuha koji je seksualno zlostavljao njegovu kćerku od samo četiri godine i dobio 40 godina zatvora

Svijet
Otac ubio očuha koji je seksualno zlostavljao njegovu kćerku od samo četiri godine  i dobio 40 godina zatvora
Jay Maynor, 43,priznao je ubistvo Raymonda Earla Brooksa, 59 koji je seksualno zlostavljao njegovu kćerku.

Jay Maynor, 43,priznao je ubistvo Raymonda Earla Brooksa, 59 koji je seksualno zlostavljao njegovu kćerku.
On je, želio da spriječi kćerku od patnje koja ju je godinama pratila, piše mirror.co.uk

Julia Maynor imala je samo četiri godine kada ju je očuh, Raymond Earl Brooks počeo da je zlostavlja. On je djevjčicu zlostavljao do njene osme godine. Nakon što je sud izrekao malu zatvorsku kaznu, njen otac je odlučio da uzme pravdu u svoje ruke.

Raymond je 2002. osuđen nakon što je priznao da je zlostavljao djevojčicu. Međutim, sudija je odredio skandaloznu kaznu od svega pet godina, a Raymond je zbog dobrog ponašanja pušten na slobodu nakon dvije godine i tri mjeseca. Platio je novčanu kaznu i nastavio svoj život, kao registrovani seksualni prijestupnik.

Poslije izlaska iz zatvora Raymond se doselio u Alabamu, i to u isti gradić u kom je živela Julia, piše britanski "Mirror". Trinaest godina kasnije, Julia koja sada ima 24 godine, postala je majka troje djece, ali i dalje ne može da zaboravi užase iz djetinjstva. Traume su uticale i na njen brak: bila je u depresiji, i bez volje za bilo čim. Raymond joj je i deceniju kasnije uništavao život.

foto-2

Julijin otac Jay (43) svakoga dana gledao je kako mu ćerka pati. Nije mogao to da podnese. Prilikom jednog ručka sa svojim ocem, Julia se rasplakala i u naletu tuge i bijesa rekla kako bi željela da je mrtva. To je bilo dovoljno da njen otac"pukne".

Sjeo je na motor, odvezao se do kuće, uzeo pištolj, a zatim produžio do Raymonda. On je bez riječi ispalio dva hica u grudi Raymondu, koji je pao na mjestu mrtav.

Ubrzo je Jay Maynor osuđen na 40 godina zatvora.

foto-3

- Moj otac bi uradio isto što i svako drugi na njegovom mjestu. On je divan čovjek, i još bolji roditelj. Srce mi se cijepa što je iza rešetaka. Znam da nas voli isto koliko i mi njega - rekla je Julia medijima u decembru prošle godine.

Javnost je podjeljena, jedni tvrde kako je u njemu proradilo očinstvo koje nije mogao kontrlisati, dok drugi tvrde kako nije smio uzimati pravdu u svoje ruke.

Šta biste vi na njegovom mjestu?

Ne propustite