Danas oblačno sa slabim snijegom, niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu

Aktuelno
Danas oblačno sa slabim snijegom, niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu
Danas u Bosni jutro malo do umjereno oblačno. Tokom dana, postepeno naoblačenje sa istoka, što će u većini područja uvjetovati slab snijeg.

Danas u Bosni jutro malo do umjereno oblačno. Tokom dana, postepeno naoblačenje sa istoka, što će u većini područja uvjetovati slab snijeg. U Hercegovini vedro. Vjetar na zapadu Bosne, umjeren do jak, sjeverni, u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. U ostatku naše zemlje vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od -12 do -6, na jugu od -4 do 2 stupnja. 

U Sarajevu jutro malo do umjereno obačno vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Krajem dana ili u večernjim satima moguć je slab snijeg. Najviša dnevna temperatura oko -9 stupnjeva. 

STANJE NA CESTAMA

Izrazito niske jutarnje temperature stvaraju poledicu na kolovozu pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno izdvajamo putne pravce: Kupres-Tomislavgrad, Livno-Tomislavgrad i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad gdje jak vjetar stvara sniježne nanose. Na mjestimično jake udare vjetra, upozoravamo i u južnim krajevima naše zemlje. Vozače molimo da voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) je zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Ne propustite