Toliko je željela da Novu godinu dočeka u inostranstvu, a ni slutila nije da će putovanje završiti tragedijom koja je šokirala svijet

Čudne priče
Toliko je željela da Novu godinu dočeka u inostranstvu, a ni slutila nije da će putovanje završiti tragedijom koja je šokirala svijet
Izraelska tinejdžerka Leanne Nasser molila je roditelje uprkos njihovom protivljenju da je puste da posjeti Istanbul za Novu godinu koja će, kako se ispostavilo, biti njena posljednja.

Izraelska tinejdžerka Leanne Nasser molila je roditelje uprkos njihovom protivljenju da je puste da posjeti Istanbul za Novu godinu koja će, kako se ispostavilo, biti njena posljednja.

Leanne nikada nije bila u inostranstvu, štaviše, nikada nije napustila Izrael. Troje njenih prijatelja išlo je u Istanbul na proslavu Nove godine, a ona je željela da ide s njima.

Otac tinejdžerke nije uslišio Leannine molbe da joj se dozvoli put, ali je njena upornost naišla na razumjevanje kod tetke Layal Masarweh, koja je pristala da se zauzme za njenu ideju da praznike provede u Istanbulu.

- Njen otac je bio potpuno protiv toga. Govorio je da je Istanbul preopasan i da ne bi trebalo da se ide tamo, ali ona je insistirala, govoreći da joj se ništa neće dogoditi - rekla je djevojčina tetka za CNN.

18-godišnja Leanne imala je velike planove za budućnost. Radila je u stomatološkoj klinici i želja joj je bila da postane zubarka. Štedjela je novac da bi kupila svoj prvi automobil.

Prva na listi Leanninih želja, bila je da zajedno s prijateljima otputuje u Istanbul i tamo proslavi Novu godinu.

Zajedno sa četiri drugarice Leanne se u novogodišnjoj noći zaputila u klub "Reina". Nekoliko sati prije ponoći, objavila je fotografiju na Snapshatu..

leane-2

Nedugo zatim, terorista je uletio u klub i izveo pokolj ubivši 39 osoba. Nakon što su hitne službe stigle na teren, niko nije mogao da pronađe Leanne.

Njene dvije prijateljice su prošle bez povreda, dok se jedna nalazi jedna u bolnici u stabilnom stanju.

Leannin otac se ukrcao na prvi sljedeći let za Tursku, dok se porodica nadala da je djevojka preživjela napad nestrpljivo očekujući vijesti.

Otac je fotografisao mjesto zločina i fotografije na kojima se nalazio zlatni prsten u obliku srca i torbica umrljana krvlju, poslao je svom bratu koji se u to vrijeme nalazio u gradu Tira, gdje živi cijela porodica.

Vlasti su pitale tinejdžerkinog oca da li su te stvari pripadale njegovoj ćerki, ali on nije bio siguran. Ujak djevojke pokazao je fotografije njenoj tetki, koja je znala - pripadale su Leanne. Umrla je u napadu.

- Ne mogu da oprostim sebi. Da sam samo bila tamo da je odbranim, da uradim bilo šta samo da joj spasim život. Kad bi barem mogli da uzmu moju dušu i daju je njoj", kaže Layal Masarweh, Leanina tetka.

Tijelo Leanne biće poslato u Izrael gdje će biti sahranjeno.

Ne propustite