BHRT još nije donio zvaničnu odluku o učešću na Evroviziji 2015.

Zanimljivosti
BHRT još nije donio zvaničnu odluku o učešću na Evroviziji 2015.
Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) službeno je objavila da još uvijek nije donesena zvanična odluka o sudjelovanju na Evroviziji 2015. godine.

Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) službeno je objavila da još uvijek nije donesena zvanična odluka o sudjelovanju na Evroviziji 2015. godine, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U međuvremenu na Facebook stranici BH Eurosonga objavili su najavnu fotografiju za Evroviziju Hajrudina Varešanovića (Hari Mata Harija).

EBU-a je BHRT-u dao rok do 14. novembra da se definitivno izjasni o učešću. Loša finansijska situacija BHRT-a je jedan od osnovnih razloga zašto BiH nije učestvovala prošle godine na Evroviziji. 

Iz BHRT navode da su zainteresirani za učešće na 60. Eurosongu, ali su prihodi dramatično smanjeni. Samo u prvih devet mjeseci 2014. godine prihodi od RTV takse smanjeni su za 9 miliona KM. BHRT pokušava osigurati sredstva sponzora kako bi se isfinansirao odlazak u Beč i nastup na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, piše Patria.

Ne propustite