U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano

Bosna i Hercegovina
U Bosni sutra oblačno, u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano
U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. U istočnim područjima uz nešto više oblaka, mjestimično i sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab od umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 2 do 6, a najviša dnevna većinom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni. U dijelovima s maglom koji stepen i niža.

U Bosni će sutra biti pretežno oblačno vrijeme. U istočnim područjima uz nešto više oblaka, mjestimično i sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima.
U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab od umjeren zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 2 do 6, a najviša dnevna većinom između 4 i 10, na jugu zemlje od 12 do 16 stepeni. U dijelovima s maglom koji stepen i niža.
 
U Sarajevu oblačno vrijeme, u kotlinskim djelovima grada s maglom ili niskim oblacima, a mjestimično može pasti i malo kiše. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena.
 
U Bosni je danas bilo pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. U Hercegovini umjereno oblačno.
 
Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Sarajevo -1, Bihać 0, Banja Luka, Bugojno i Prijedor 1, Sanski Most i Zenica 2, Bijeljina, Goražde, Gradačac, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 3, Doboj i Zvornik 4, Kupres 5, Tuzla 6, Livno 7, Čapljina 9, Neum i Trebinje 11 i Mostar 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
 
 

Ne propustite