Kardinal Puljić u Sarajevskoj katedrali predslavio misu Polnoćku

Bosna i Hercegovina
Kardinal Puljić u Sarajevskoj katedrali predslavio misu Polnoćku
Misno slavlje nastavljeno je molitvom "Radost vjere, molitvom za pravednost u svijetu, mirno rješavanje sukoba, pomoć nemoćnim, te za umrle. Nakon molitvi uslijedila je sveta pričest vjernika i završni misni obredi.

Misno slavlje nastavljeno je molitvom "Radost vjere, molitvom za pravednost u svijetu, mirno rješavanje sukoba, pomoć nemoćnim, te za umrle.
 
Nakon molitvi uslijedila je sveta pričest vjernika i završni misni obredi.
 
Podsjetimo da je vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kardinal Puljić u petak uputio čestitku katolicima u Bosni i Hercegovini u povodu, najvećeg kršćanskog blagdana Božića u kojoj je podsjetio na godinu katoličkog laikata i pozvao na borbu protiv beznađa.
 
Istakao je da narod koji ne voli život nema budućnosti, a "svjetlost Božića izvor je životne radosti, životni hod i suočavanje sa svim izazovima".
 
- Kako ne spomenuti neko čudno beznađe koje je zahvatilo mnoge da olako napuštaju svoja ognjišta i rodnu grudu. Teško je shvatiti da tu zemlju – za koju su mnogi u ratu, braneći se, podnijeli tolike žrtve, znojeći se privređivali da preživimo – sada olako ostavljamo. Tu, čekajući uskrsnuće mrtvih, leže kosti tolikih naših predaka koji su ginuli na toj grudi i za tu grudu. Zato osjećamo potrebu ohrabriti ljude: da budemo hrabriji, suočavajući se sa svakodnevnicom, složno i zauzeto boriti se za jednaka prava, otvarajući perspektive za život – kazao je kardinal.
 
Ukazao je na bolesne, stare, ostavljene, nezbrinute osobe koji trebaju konstantnu pomoć te zahvalio svim dobrim ljudima koji se, kroz razne udruge ili putem Caritasa, uključuju u njihovo zbrinjavanje. 
 
- Doživjeti Božić znači otkriti izvor radosti koja unosi svjetlost u naš životni hod i suočavanje sa svim izazovima – kazao je Puljić i pozvao sve da taj doživljaj unesu u svoje obitelji, da u njima vladaju sloga, razumijevanje, praštanje i suradnja, da ta svjetlost Božića donese radost starim, bolesnim i napuštenima kako bi prenijeli Božju ljubav.
 
Kardinal je potvrdio da je svjetlo istinito i ono prosvjetljuje svakog čovjeka „zato palimo božićne svijeće na božićnom drvcu kako bi nas podsjetile da mi moramo svijetliti, svjedočeći nadu i hrabrost za život.
 

 

 

Ne propustite