GRAS nema licencu za autobuski prevoz putnika

Bosna i Hercegovina
GRAS nema licencu za autobuski prevoz putnika
KJKP GRAS nije dobio licencu "A" za autobuski prevoz putnika.

KJKP GRAS nije dobio licencu "A" za autobuski prevoz putnika.

Naime, KJKP GRAS podnio je zahtjev za produženje licence "A" za linijski prevoz putnika, no nije dostavio dokaz o urednom izmirenju obaveza javnih prihoda, pa iz tog razloga ne ispunjava uslove za produženje licence "A". Ovo je navedeno u odgovoru resornog ministra Muje Fiše zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Edinu Forti.

Vlada KS je donijela zaključak kojim se GRAS-u nalaže da u što kraćem roku, a najkasnije do 31. decembra ove godine otkloni nedostatke vezano za ispunjavanje uslova za izdavanje navedene licence za linijski prevoz putnika.

GRAS-u je također naloženo da dostavi potvrdu od Poreske uprave o izmirenju obaveza odnosno potpisan sporazum sa Poreskom upravom, a da se GRAS-u ne donesu rješenja o brisanju svih registrovanih redova vožnje, stoji u odgovoru.

Pomenuti zaključak Vlade KS nije u konačnici rješio pitanje "licenci za linijski prevoz putnika" već je stvoren prostor da GRAS učini odgovarajuće korake ka ispunjenju uslova za produženje licence prevoznika u skladu sa zakonom i tako osigura ulogu javnog prevoznika u KS.

Ne propustite