Krijumčarenje u Hrvatskoj: Pronađeno 50 migranata u kombiju [ VIDEO ]

Region
Krijumčarenje u Hrvatskoj: Pronađeno 50 migranata u kombiju [ VIDEO ]
Hrvatska policija zaustavila je na autoputu kod Novske kombi u kojem se nalazilo 50 migranata koji su bili u lošem zdravstvenom stanju. "Putnici su se otrovali ugljičnim monoksidom zbog čega su se osjećali veoma loše. Počeli su da se oporavljaju kada su izašli na vazduh", rekla je direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska policija zaustavila je na autoputu kod Novske kombi u kojem se nalazilo 50 migranata koji su bili u lošem zdravstvenom stanju.
"Putnici su se otrovali ugljičnim monoksidom zbog čega su se osjećali veoma loše. Počeli su da se oporavljaju kada su izašli na vazduh", rekla je direktorica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Buljević, prenose hrvatski mediji.

Prema njenim riječima, 11 migranata zbrinuto je u bolnici u Sisku, 17 u Novoj Gradiški, osam u Zagrebu, te po tri u Slavonskom Brodu i Pakracu.

Doktor Josip Kolodziej iz Gradske bolnice Nova Gradiška naveo je da migranti pet dana nisu ništa jeli, te da je među njima bilo više djece.

U njihovom zbrinjavanju učestvovala su 22 medicinska tima iz sisačko-moslavačke, brodsko-posavske i zagrebačke županije.

Iako još nije zvanično saopšteno, najvjerovatnije je riječ o migrantima iz arapskih zemalja.

 

 

Ne propustite