Hapšenje u Sarajevu: U stanu 29-godišnjeg dilera nađeno oružje, droga...

Crna hronika
Hapšenje u Sarajevu: U stanu 29-godišnjeg dilera nađeno oružje, droga...
Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu policija je sinoć izvršila pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi P.H. u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu policija je sinoć izvršila pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi P.H. u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, sedam kutija tableta „Suboxone“, dvije drobilice, ručna bomba, dva pištolja, više metaka različitog kalibra, jedanaest mobilnih telefona, četiri laptopa, dva tableta, četiri ultra kartice, bajonet za automatsku pušku, elektrošoker, fotoaparat, četiri ručna sata i jedan CS sprej.

U četvrtak navečer, u 22.20 sati, uhapšen je P.H., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

„O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.H. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenog lica“, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ne propustite