Novi 'ubica' na sceni: Sa 16 je porušio Henryjeve rekorde, sa 17 daje tri komada po meču

Fudbal
Novi 'ubica' na sceni: Sa 16 je porušio Henryjeve rekorde, sa 17 daje tri komada po meču
Kylian Mbappé Lottin je još uvijek nepoznanica u fudbalskim krugovima, ali ne zadugo. Sa samo 16 godina je rušio rekorde legendarnog Thierry Henryja, a sa 17 godina postiže po tri gola na utakmici. Definitivno, talenat koji itekako obećava.

Kylian Mbappé Lottin je još uvijek nepoznanica u fudbalskim krugovima, ali ne zadugo. Sa samo 16 godina je rušio rekorde legendarnog Thierry Henryja, a sa 17 godina postiže po tri gola na utakmici. Definitivno, talenat koji itekako obećava.

Uskoro, tačnije 20. decembra, će postati punoljetan, a već ga zovu "novi Henry". Stručnjaci tvrde da je riječ o novom vunderkindu, a i da će biti vrhunski golgeter.

Trenutno nastupa u Ligue 1, za ekipu Monaca, koja je drugoplasirani, ali i najefikasniji tim francuskog prvenstva.

Ovaj dječak je tokom prošle sezone postao najmlađi igrač u historiji Monaca koji je zaigrao u Ligue 1, a nedugo poslije debija postigao je i prvi gol. U oba slučaja srušio je rekorde pomenute legende Kneževa i Arsenala - Thierry Henryja.

Mbappé je sinoć dobio šansu od prvog minuta u Liga kupu Francuske i samo je potvrdio da Kneževi imaju pravo blago u svojim redovima. Momak porijeklom iz Kameruna postigao je hat-trick u trijumfu protiv Rennesa od čak 7:0. A kada neko ima samo 17 godina i postiže po tri gola na utakmicama onda se definitivno radi o ozbiljnom potencijalu.

I ovo nije samo slučajni bljesak. Mbappé ove sezone dobija šansu često, doduše ne od početka, ulazi s klupe, ali golove i te kako postiže. Sada se već može reći redovno - na 13 utakmica (522 minuta) dao je (s ovim večerašnjim) šest golova i zabilježio pet asistencija. Odličan učinak i za standardnog igrača, a ne rezervu...

Uskoro možemo očekivati pojačan interes za novog Monacovog dragulja nakon Anthony Martiala. Inače, Kylian nastupa i za juniore Francuske, za koje je u 11 mečeva postigao sedam golova.

Ne propustite