„IN MEMORIAM BiH (1992 – 1995)“: Centralna evidencija spomenika u BiH biće predstavljena 9. i 10. decembra

Aktuelno
„IN MEMORIAM BiH (1992 – 1995)“: Centralna evidencija spomenika u BiH biće predstavljena 9. i 10. decembra
Centralna evidencija spomenika u BiH (CES BiH) biće predstavljena 9. i 10. decembra u sarajevskom hotelu Evropa, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Konferenciju će organizovati Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK), uz podršku fondacije Robert Bosch Stiftung (RBSG).

Centralna evidencija spomenika u BiH (CES BiH) biće predstavljena 9. i 10. decembra u sarajevskom hotelu Evropa, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Evidencija bh. spomenika biće predstavljena na konferenciji koju organizuje Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK), uz podršku fondacije Robert Bosch Stiftung (RBSG).

"Naime, u okviru svojih redovnih aktivnosti, pored obilaska mjesta stratišta, UDIK istovremeno radi i na prikupljanju podataka o spomenicima i spomen-obilježjima u BiH koji su namijenjeni žrtvama proteklog rata sa ciljem izgradnje jedinstvene baze podataka u okviru Centralne evidencije spomenika u BiH. S tim u vezi, na konferenciji u Sarajevu biće predstavljeni trenutni rezultati, a pored UDIK tima učešće na konferenciji uzeće i prof. dr Nerzuk Ćurak, Fakultet političkih nauka u Sarajevu, te mr Amra Čusto, Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo. Konferenciju će otvoriti Ana Babić, predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo", saopćeno je iz UDIK-a.

Ne propustite