Hakija Meholjić za Novi.ba: Ne zna se ko će činiti skupštinsku većinu u Srebrenici, ništa još nije dogovoreno

Aktuelno
Hakija Meholjić za Novi.ba: Ne zna se ko će činiti skupštinsku većinu u Srebrenici, ništa još nije dogovoreno
Konstituirajuća sjednica Skupštine Opštine Srebrenica održat će se sutra, a u toku su međustranački dogovori o podijeli vlasti u Srebrenici.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Opštine Srebrenica održat će se sutra, a u toku su međustranački dogovori o podjeli vlasti u Srebrenici.

Kako nezvanično saznajemo, još uvijek je nepoznato ko će činiti skupštinsku većinu u Srebrenici, ali nema sumnje da će uz srpske stranke, skupštinsku većinu činiti i odbornici iz probosanskih stranaka.

Predsjednik OO SDP BiH Srebrenica Hakija Meholjić kazao je za Novi.ba da su netačne informacija da će novu skupštinsku većinu u Srebrenici činiti devet odbornika srpske i četiri bošnjačke nacionalnosti (dva iz SDP-a i dva iz SDA), jer do sada ništa još nije dogovoreno.

"Mi ćemo vidjet da li ćemo ući u skupštinsku većinu ili ne, i pod kojim uslovima. Probosanske stranke nemaju većinu, za razliku od srpskih stranaka koje mogu sazvati skupštinu bez ikoga. Prema tome ne vidim ništa sporno u tome. Srpske stranke imaju 12 odbornika, a probosanske imaju 9", kazao je Meholjić za Novi.ba.

Trenutno je nepoznato ko će činiti skupštinsku većina u Srebrenici, naročito od odbornika iz probosanskih stranaka, a sve će biti jasnije nakon stranačkog sastanka članova SDA, koji je zakazan za danas u 14 sati.

Kako Novi.ba saznaje, među odbornicima iz SDA koji su prošli na izborima ima velikih nesuglasica, a sastanku će prisustvovati i određene stranačke komisije koje su se u Srebrenicu zaputile iz Sarajeva.

Ne propustite