Mesić čestitao Trumpu: Volio bih vas upoznati i pomoći svojim iskustvom

Region
Mesić čestitao Trumpu: Volio bih vas upoznati i pomoći svojim iskustvom
Brojnim trenutnim i bivšim zvaničnicima koji su uputili čestitke Donaldu Trumpu na pobjedi na predsjedničkim izborima pridružio se i Stjepan Mesić. Kao neko ko ima bogato iskustvo u politici, bivši predsjednik Hrvatske ponudio je Trumpu pomoć. Mesić čestitao Trumpu: Volio bih vas upoznati i pomoći svojim iskustvom Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić putem svoje web stranice je čestitao pobjedu Donaldu Trumpu. Mesić je poručio Trumpu da je dobio veliku bitku. "Suočili ste se udruženim snagama establišmenta i medija, fantastično ste se borili i dobili veliku bitku. Za razliku od vas, većinu sam života proveo u politici (uključujući 10 godina kao predsjednik Hrvatske), vjerujte mi da znam šta govorim kad vam kažem da ste pobijedili usprkos svim prognozama", napisao je Mesić. Bivši predsjednik Hrvatske je naveo da je pratio predsjedničku kampanju i pozdravio je Trumpove planove kada je u pitanju vanjska politika i pozicija koju SAD mora zauzeti u svijetu. "Provociranje sukoba s Rusijom bila je najveća greška koju je Washington činio posljednjih godina. Vjerujem da ćete vi biti sposobni voditi SAD i svijet prema boljoj, obećavajućoj budućnosti. Volio bih dobiti priliku da vas upoznam, posebno ako biste u nekom trenutku osjetili da vam iskustvo i znanje poglavara evropske države (doduše male) mogu biti od bilo kakve koristi", poručio je Mesić predsjedniku SAD-a.

Brojnim trenutnim i bivšim zvaničnicima koji su uputili čestitke Donaldu Trumpu na pobjedi na predsjedničkim izborima pridružio se i Stjepan Mesić. Kao neko ko ima bogato iskustvo u politici, bivši predsjednik Hrvatske ponudio je Trumpu pomoć.
Mesić čestitao Trumpu: Volio bih vas upoznati i pomoći svojim iskustvom
Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić putem svoje web stranice je čestitao pobjedu Donaldu Trumpu. Mesić je poručio Trumpu da je dobio veliku bitku.

"Suočili ste se udruženim snagama establišmenta i medija, fantastično ste se borili i dobili veliku bitku. Za razliku od vas, većinu sam života proveo u politici (uključujući 10 godina kao predsjednik Hrvatske), vjerujte mi da znam šta govorim kad vam kažem da ste pobijedili usprkos svim prognozama", napisao je Mesić.

Bivši predsjednik Hrvatske je naveo da je pratio predsjedničku kampanju i pozdravio je Trumpove planove kada je u pitanju vanjska politika i pozicija koju SAD mora zauzeti u svijetu.

"Provociranje sukoba s Rusijom bila je najveća greška koju je Washington činio posljednjih godina. Vjerujem da ćete vi biti sposobni voditi SAD i svijet prema boljoj, obećavajućoj budućnosti. Volio bih dobiti priliku da vas upoznam, posebno ako biste u nekom trenutku osjetili da vam iskustvo i znanje poglavara evropske države (doduše male) mogu biti od bilo kakve koristi", poručio je Mesić predsjedniku SAD-a.

Ne propustite