Alisa Muminović Burić za Novi.ba: ”Nikad nemojte odustati od svojih snova”

Praktična žena
Alisa Muminović Burić za Novi.ba: ”Nikad nemojte odustati od svojih snova”
Uvijek nam je zadovoljstvo kada pišemo o mladim i uspješnim ljudima. Alisa Muminović Burić je iznimno talentovana dizajnerica, koja svojim kreacijama mnogim damama ispunjava snove i uljepšava ih za njihove najvažnije životne trenutke.. Njena facebook stranica pod nazivom ”Kreacije Alisa” je za kratko vrijeme dostigla ogroman broj pratilaca i postala veoma poznata među damama sa stilom..

Uvijek nam je zadovoljstvo kada pišemo o mladim i uspješnim ljudima. Alisa Muminović Burić je iznimno talentovana dizajnerica, koja svojim kreacijama mnogim damama ispunjava snove i uljepšava ih za njihove najvažnije životne trenutke.. Njena facebook stranica pod nazivom ”Kreacije Alisa” je za kratko vrijeme dostigla ogroman broj pratilaca i postala veoma poznata među damama sa stilom.. 

1. Kada  ste počeli dizajnirati odjeću i u čemu ste pronašli inspiraciju?

Kao mala djevojčica počela sam da se bavim šivanjem odjevnih predmeta. Na samom početku sam šila isključivo sebi, a poslije nekog vremena prijateljicama i tako je sve i počelo .

2. Svaki je početak težak. Koliko Vam je vremena bilo potrebno da ljudi saznaju za Vaše kreacije, odnosno da imate mnogo kupaca kao danas?

Mnoge djevojke su prepoznale moj rad i ocjenile ga kvalitetnim. Imam mnogo njih sa kojima godinama radim i uvijek mi se iznova vraćaju.

4. Imaju li Bosanske i Hercegovke dovoljno novca za lijepu i kvalitetnu odjeću ili je situacija teška?

Naravno da naše dame vode prvenstveno brigu o svom izgledu i uvijek izdvoje novac za lijepu haljinu ili neki drugi odjevni predmet.

5. Možete li nam reći na koji ste sve način do sada prezentovali svoj rad,osim FaceBook stranice?

Društvene mreže su mnogo pomogle. Naravno da prezentujem svoj rad i da što više osoba to ima priliku vidjeti i naručiti. 

6. Prodajete li svoje kreacije i izvan granica BiH?

Moja prezentacija su prvenstveno moji kupci po cijeloj Bosni i Hercegovini, narudžbe primam svaki dan iz svih krajeva naše divne zemlje.

7. Koji su Vaši planovi za budućnost? Želite li proširiti proizvodnju

Za svoju budućnost želim da nastavim da se bavim s ovim poslom. To je moja ljubav, prije svega volim da šijem i sama kreiram.

9. Za kraj možete poručiti neku poruku našim čitaocima.

Svim čitaocima bih poručila da imaju svoj cilj u životu, da se posvete ostvarivanju istog i olahko ne odustaju.

 

Ne propustite