Evropa liga: Nove glavobolje za Mourinha, iako ni stare nisu prošle

Fudbal
Evropa liga: Nove glavobolje za Mourinha, iako ni stare nisu prošle
Odigrane su prve utakmice četvrtog kola Evropa lige u fudbalu.

Odigrane su prve utakmice četvrtog kola Evropa lige u fudbalu.

Najveći derbi ovog kola odigran je u Istanbulu gdje je na Sukru Saracoglu stadionu Fenerbahce ugostio Manchester United. Moussa Sow je već u drugoj minuti spektakularnim pogotkom najavio Mourinhovoj ekipi nove glavobolje, iako ni one stare još nisu prošle. Na 2:0 je povisio Jermain Lens, a do kraja je Wayne Rooney uspio samo smanjiti rezultat.

U drugom meču grupe Feyenoord je osvojio vaćan bod na gostovanju kod Zorye i tako zadržao prvo mjesto u grupi.

U grupi „B“ najviše je profitirao APOEL koji je iskoristio remi Olympiakosa i Astane kako bi došao na prvo mjesto sa 9 bodova. Za to im je bila potrebna pobjeda kod kuće protiv Young Boysa, što se i dogodilo minimalnim rezultatom 1:0.

Grupa „C“ ostaje i dalje otvorena. Fantastičan meč su odigrali Anderlecht i Mainz, a jedini mogu biti zadovoljni domaći navijači. Vjerovali ili ne, Belgijanci su slavili rezultatom 6:1, a to je poraz kakav njemačke ekipe u evropskim takmičenjima ne pamte već dugo. U drugom meču grupe St. Etienne je došao do vrlo važne pobjede kod Gabale i to nakon preokreta rezultatom 2:1.

I konačno, u grupi „D“ Zenit je potvrdio plasman sa prvog mjesta u šesnaestinu finala pošto su ostvarili i četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica. Rusi su rezultatom 2:1 slavili protiv Dundalka kome predstoji borba za drugo mjesto sa Maccabijem i AZ Alkmaarom, timovima koji su u Tel Avivu odigrali bez golova večeras.

 

Ne propustite