Pripremljena nova premijera u zeničkom BNP-u

Kultura
Pripremljena nova premijera u zeničkom BNP-u
Bosansko narodno pozorište Zenica pripremilo je novu, treću ovosezonsku premijeru s kojom će se predstaviti domaćoj publici. Premijerna izvedba predstave ''Nakaze'', rađene po tekstu Lutza Hübnera i u rediteljskoj postavci Emina Hajrića, planirana je za izvođenje 7. novembra, na Maloj sceni "Žarko Mijatović".

Bosansko narodno pozorište Zenica pripremilo je novu, treću ovosezonsku premijeru s kojom će se predstaviti domaćoj publici. Premijerna izvedba predstave ''Nakaze'', rađene po tekstu Lutza Hübnera i u rediteljskoj postavci Emina Hajrića, planirana je za izvođenje 7.novembra, na Maloj sceni "Žarko Mijatović".

U predstavi igraju Snežana Vidović, Lana Zablocki-Džehverović, Selma Mehanović i Siniša Vidović, koji će se publici predstaviti i u okviru međunarodne smotre "Noći teatra", planirane za 19. novembar. 

Po riječima reditelja Hajrića radi se o predstavi koja je smještena u reality-program i koja je prvenstveno namijenjena mladim ljudima, koji su sve češće ovisnici o društvenim mrežama.

-Fokus ove predstave je na mladim ljudima koji pokušavaju pronaći sebe i kojima se svakodnevno postavlja pitanje da li ih mediji iskorištavaju ili oni iskorištavaju medije- istakla je mlada dramaturginja i asistentica režije Emina Omerović.

Producentski tim Bosanskog narodnog pozorišta Zenica najavio je da ovom predstavom žele da nastave saradnju s mladim neafirmiranim autorima i rediteljima, koji su stekli svoje obrazovanje, ali nisu imali priliku da dokažu svoje sposobnosti i da rade posao u struci.

-BNP od početka pokušava pružiti priliku svim mladim, darovitim ljudima, a predstava 'Nakaze' igrat će se na prostoru Male scene, koja je zamišljena kao scena - studio i koji pruža razne mogućnosti za inovativne, ali i eksperimentalne teatarske projekte", najavio je i nove projekte direktor BNP-a Zenica Hazim Begagić.

(FENA)

Ne propustite