GP BiH: Spriječen nezakonit prijenos eura i krijumčarenje robe

Bosna i Hercegovina
GP BiH: Spriječen nezakonit prijenos eura i krijumčarenje robe
Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u petak su na letu za Dubai spriječili nezakonit prijenos 31 000 eura.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u petak su na letu za Dubai spriječili nezakonit prijenos 31 000 eura.

Novac je pripadao M. K. (1977.), državljaninu BiH, koji nije imao dokumentaciju potrebnu za prijenos novca preko državne granice. M. K. i otkriveni novac predani su službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz Granične policije BiH (GPBiH).

Na MGP Gradina u subotu je prilikom ulaska u BiH lišena slobode A. I. (1977.) jer je za njom Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela "izbjegavanje davanja izdržavanja". Službenici JGP Gradiška predali su bh. državljanku službenicima Policijske stanice Gradiška.

Službenici Jedinice granične policije Orašje u nedjelju su lišili slobode J.Š. (1969.), državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela "prikrivanje". Osoba je kontrolirana prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. J. Š. predan je službenicima Sudske policije Odžak.

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u subotu su spriječili krijumčarenje veće količine robe na području općine Brod.

Roba je otkrivena prilikom granične kontrole kombija "Mercedes" i priključnog vozila "Koch", njemačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao D.B. (1971.), državljanin BiH, koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju o porijeklu robe.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, prema čijem nalogu su D.B., vozilo i roba predati službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Ne propustite