Baždarević: Na igračima je da zasluže moj poziv!

Fudbal
Baždarević: Na igračima je da zasluže moj poziv!
Selektor nogometne A- reprezentacije BiH Mehmed Baždarević prisustvovao je današnjem radnom sastanku šefova stručnih štabova nogometne Premijer lige BiH sa selektorima A, U-21, U-19 i olimpijske reprezentacije. – Nadam se dobroj saradnji s ljudima iz Nogometnog saveza BiH i trenerima iz Premijer lige jer je to način da se otvore vrata domaćim igračima za nastupe u državnoj selekciji – izjavio je Baždarević.

Selektor nogometne A- reprezentacije BiH Mehmed Baždarević prisustvovao je današnjem radnom sastanku šefova stručnih štabova nogometne Premijer lige BiH sa selektorima A, U-21, U-19 i olimpijske reprezentacije.

– Nadam se dobroj saradnji s ljudima iz Nogometnog saveza BiH i trenerima iz Premijer lige jer je to način da se otvore vrata domaćim igračima za nastupe u državnoj selekciji – izjavio je Baždarević.

Sastanak je slijed strateškog plana koji je usvojio IO NSBiH, a jedna od krucijalnih stavki je korelacija struke, tehničkog sektora i najstručnijih klupskih trenera BH Telecom Premijer lige BiH koji su imali priliku razgovarati s Baždarevićem, Darkom Nestorovićem, Tonijem Karačićem i Mirzom Varešanovićem.

– Sigurno je da će trebati vremena da selektori uvide pravo stanje igrača u domaćem prvenstvu. Svi bismo bili zadovoljni kada bismo vidjeli više igrača iz Premijer lige BiH u reprezentaciji. Na našim igračima je da dobro rade i zasluže poziv i povjerenje selektora. Ovo je prvi sastanak ovog tipa i mislim da ćemo ubuduće imati dobru i transparentnu saradnju s klubovima – dodao je Baždarević koji je u proteklom periodu obilazio bh. internacionalce koji nastupaju u drugim evropskim ligama, piše Fena.

Dodao je da je sada na svim nogometnim radnicima u BiH da zajednički rade na poboljšanju domaće lige.

– Na raspolaganju sam njima i nadam se da će i oni pomoći meni – zaključio je Baždarević.

Radnom sastanku su prisustvovali legenda bh. nogometa Ivica Osim, predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i rukovodilac Centra za edukaciju Munir Talović.

Ne propustite