Ćamil Duraković za Novi.ba: Specijalci u Srebrenici nisu uobičajena praksa

Bosna i Hercegovina
Ćamil Duraković za Novi.ba: Specijalci u Srebrenici nisu uobičajena praksa
Od kako su specijalci došli u zgradu članovi OIK-a nisu u mogućnosti da rade svoj posao - ističe predsjednik Općinske izborne komisije Nermin Alivuković. On je kazao kako su specijalci došli bez ikakvog obrazloženja i sudskog naloga. Također je istakao i da je saslušan na okolnosti oko navodnog pronalaska vreća s izbornim materijalom.

Dok iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina tvrde kako su specijalci u Srebrenici da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković za Novi.ba je kazao kako se to prethodnih godina nije dešavalo.  

"Ako specijalna policija dođe u prostorije Općinske izborne komisije i tamo gdje je izborni materijal onda to indicira na nešto što nije uobičajena praksa, šta se dešava to bi oni trebali saopćiti" - kazao je Duraković. 

Kako je za Novi.ba kazao Duraković - Opća izborna komisija održala je sinoć hitnu sjednicu i donijela jedinstven stav da je ovo pritisak na rad OIK-a.

Od kako su specijalci došli u zgradu članovi OIK-a nisu u mogućnosti da rade svoj posao - ističe predsjednik Općinske izborne komisije Nermin Alivuković. On je kazao kako su specijalci došli bez ikakvog obrazloženja i sudskog naloga. Također je istakao i da je saslušan na okolnosti oko navodnog pronalaska vreća s izbornim materijalom.

"Ono što smo mi saznali da su oni tu zbog navodnog iznošenja pa nestanka izbornog materijala iz Skupštinske sale u kojoj se nalazi sav izborni materijal. Rekao sam im da se to dogodilo u ponedjeljak u 13 sati kada su po njega došla ovlaštena lica CIK-a, koja su uzela šest vreća, ali to je ustaljena procedura" – ističe Alivuković.

Nok toga, sino oko 20 sati pojavila se vijest da je vreća sa izbornim materijalom pronađena u Srebrenici. Podsjećamo, pripadnici  Specijalne jedinice Centra javne bezbjednosti Bijeljina u zgradu Općine Srebrenica došli su jučer pod izgovorom da čuvaju izborni materijal od kad je stigao u Srebrenicu.

Ne propustite